Нові фільми у серіях «Месники», «Зоряні війни», «Люди Ікс», «Парк Юрського періоду» та «Фантастичні звірі» – The Village Україна розповідає про найбільш очікувані фільми 2018 року.

«Чорна Пантера»

Black Panther

Трейлер фільму «Чорна Пантера»

Гордість Ваканди

Перший фільм Marvel Studios із актором-афроамериканцем у головній ролі. Т’Чалла дебютував на екрані у фільмі «Капітан Америка: Велике протистояння». Після подій цієї стрічки він уже не принц, а король таємничої країни Ваканди. Загроза африканському королівству приходить ззовні: з війною на батьківщину повертається заклятий ворог Чорної Пантери Ерік Кіллмонґер. Цю роль виконує Майкл Б. Джордан – постійний творчий партнер режисера Раяна Куґлера. Режисер-вундеркінд устиг до 30 років зняти спін-оф «Роккі» й отримати премію Каннського кінофестивалю. Головну музичну тему до «Чорної Пантери» записали Кендрік Ламар і SZA.


Прем’єра в Україні: 15 лютого

Режисер: Раян Куґлер («Крід: Спадок Роккі Бальбоа»)

У ролях: Чедвік Боусман («42»), Майкл Б. Джордан («Крід: Спадок Роккі Бальбоа»), Люпіта Ніонґо («12 років рабства»)

«Червоний горобець»

Red Sparrow

Трейлер фільму «Червоний горобець»

Дженніфер Лоренс і «холодна війна»

Зірка «Афери по-американськи» та «Джой» Дженніфер Лоренс використовує амплуа балерини як прикриття для шпигунства – тобто робить приблизно те, що й героїня Скарлетт Йоханссон у «Месниках». Різниця полягає лише в тому, що «Червоний горобець» є екранізацією роману колишнього агента ЦРУ про «холодну війну».


Прем’єра в Україні: 1 березня

Режисер: Френсіс Лоренс («Голодні ігри»)

У ролях: Дженніфер Лоренс («Мати»), Джоел Едґертон («Лавінґ»), Шарлотта Рамплінґ («45 років»)

«Складки часу»

A Wrinkle in Time

Трейлер фільму «Складки часу

Опра у блокбастері від режисерки «Сельми»

Ава Дюверней – перша жінка-афроамериканка, фільм якої номінували на «Оскар». Після успіху у незалежному кінематографі режисерка отримала пропозицію від Disney поставити екранізацію популярної дитячої книги «Складки часу». Це історія про дівчинку, якій суджено продовжити справу батька-науковця і розкрити таємницю п’ятого виміру. В одній із ролей з’явиться телеведуча Опра Вінфрі.


Прем’єра в Україні: 8 березня

Режисер: Ава Дюверней («Сельма»)

У ролях: Сторм Рід («12 років рабства»), Різ Візерспун («Велика маленька брехня»), Кріс Пайн («Диво-жінка»)

«Розкрадачка гробниць: Лара Крофт»

Tomb Raider

Трейлер фільму «Розкрадачка гробниць: Лара Крофт»

Замість Анджеліни Джолі гробниці розкрадатиме Алісія Вікандер

Перезапуск франчайзу має не так багато спільного з фільмами із Анджеліною Джолі у головній ролі. Нова «Розкрадачка гробниць» – адаптація не перших ігор серії відеоігор, а останніх двох частин пригод Лари Крофт. Завдяки сценаристці Ріанні Пратчетт Tomb Raider припинила бути яскравим прикладом об’єктифікації жінок: і проявляється це не лише на візуальному рівні, а й на рівні сюжету. У фільмі з Алісією Вікандер головна героїня повинна пройти той самий шлях – від недосвідченої студентки до сильної жінки.


Прем’єра в Україні: 15 березня

Режисер: Роар Утхауґ («Хвиля»)

У ролях: Алісія Вікандер («Дівчина з Данії»), Нік Фрост («Зомбі на ім’я Шон»), Домінік Вест («Афера»)

«Першому гравцю приготуватися»

Ready Player One

Трейлер фільму «Першому гравцю приготуватися»

Екранізація улюбленого роману ґіків від Стівена Спілберґа

«Першому гравцю приготуватися» називають «Гаррі Поттером для дорослих». Бестселер The New York Times став твором, який підсумував останні кілька десятків років розвитку поп-культури, сплівши докупи естетику кінематографу та відеоігор. Права на екранізацію автор Ернест Клайн продав за рік до того, як книга побачила світ. У виконанні Стівена Спілберґа вона повинна отримати належну візуалізацію: з одного боку сіра антиутопія світу майбутнього, з другого – віртуальна реальність, у яку тікають його жителі.


Прем’єра в Україні: 29 березня

Режисер: Стівен Спілберґ («Лінкольн»)

У ролях: Тай Шерідан («Мад»), Бен Мендельсон («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»), Марк Райленс («Міст шпигунів»)

«Тихоокеанський рубіж: Повстання»

Pacific Rim: Uprising

Трейлер фільму «Тихоокеанський рубіж: Повстання»

Фінн із «Зоряних війн» керує велетенським роботом

Оригінальний «Тихоокеанський рубіж» став справжнім святом для шанувальників жанру «великі роботи б'ють не менш великих монстрів». Але комерційний успіх стрічка не отримала. Сиквел обійдеться й без режисера Гільєрмо Дель Торо: його замінить творець серіалу «Шибайголова» Стівен Денайт. З іншого боку, це означає, що батальні сцени у фільмі повинні бути на найвищому рівні. В епізодичній ролі у стрічці знялася українська акторка Іванна Сахно.


Прем’єра в Україні: 22 березня

Режисер: Стівен С. Денайт («Шибайголова»)

У ролях: Джон Бойєґа («Зоряні війни: Останні джедаї»), Скотт Іствуд («Форсаж 8»), Чарлі Дей («У Філадельфії завжди сонячно»)

«Месники: Війна нескінченності»

Avengers: Infinity War

Трейлер фільму «Месники: Війна нескінченності»

Смерть супергероя

«Війна нескінченності» стане кульмінацією десяти років і понад 20 фільмів у всесвіті Marvel Studios. Від першого фільму про «Залізну людину» до «Вартових галактики» і «Чорної пантери» студія збирала кілька десятків супергероїв – і всі вони повинні зустрітися у цій стрічці. Насамперед для того, щоб дати відсіч Таносу – тому самому лиходію, який з’явився у сцені після титрів перших «Месників». «Війна нескінченності» та четверті «Месники», що вийдуть роком пізніше, стануть фіналом історії звичної команди – Залізної людини, Капітана Америки, Халка, Тора, Чорної вдови та Соколиного ока.


Прем’єра в Україні: 26 квітня

Режисери: Ентоні Руссо, Джо Руссо («Капітан Америка: Велике протистояння»)

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Залізна людина»), Кріс Еванс («Капітан Америка: Перший месник»), Джош Бролін («Вроджена вада»)

«Соло: Зоряні війни. Історія»

Solo: A Star Wars Story

Зірки фільму «Соло. Зоряні війни. Історія» / фото Disney

Хан вистрелив першим!

Як Хан Соло став Ханом Соло, героєм Повстання та чоловіком принцеси Леї? Новий спін-оф «Зоряних війн» повинен розповісти історію становлення одного з ключових персонажів цього всесвіту. Утім, останнім часом розмови про цей фільм пов’язані з проблемами, що виникли під час знімального процесу. Студія Disney вирішила звільнити режисерів фільму Філа Лорда та Крістофера Міллера до закінчення зйомок. За чутками, продюсери виявилися незадоволеними відзнятим матеріалом та ставкою режисерів «LEGO. Фільму» на імпровізацію. Закінчив зйомки стрічки ветеран Голлівуду Рон Говард – режисер «Ігор розуму» та «Коду Да Вінчі».


Прем’єра в Україні: 24 травня

Режисер: Рон Говард («Ігри розуму»)

У ролях: Олден Еренрайк («Аве, Цезар!»), Вуді Харрельсон («Справжній детектив»), Емілія Кларк («Гра престолів»), Дональд Ґловер («Атланта»)

«Дедпул 2»

Deadpool 2

Тизер фільму «Дедпул 2»

Тут теж повинен бути якийсь прикольний підпис

Повернення найбільш гостроязикого супергероя. Оригінальний «Дедпул» став одним із найуспішніших фільмів в історії з рейтингом 18+, тож він був приречений на сиквел. Раян Рейнольдс продовжить карати злочинців, коментувати всі свої дії та спілкуватися з глядачами у кінотеатрі. Фільм поки не має офіційної назви, але ми не здивуємося, якщо врешті він буде називатися «Неназваний сиквел Дедпула».


Прем’єра в Україні: 17 травня

Режисер: Девід Літч («Атомна блондинка»)

У ролях: Раян Рейнольдс («Похований живцем»), Джош Бролін («Вроджена вада»), Зейзі Бітз («Атланта»)

«Світ Юрського періоду 2»

Jurassic World: Fallen Kingdom

Трейлер фільму «Світ Юрського періоду 2»

Життя знаходить шлях

«Світ Юрського періоду» перезапустив серію Стівена Спілберґа про парк живих динозаврів, у якому все йде шкереберть. Фільм Коліна Треворроу працював за чіткою схемою нової хвилі так званих «м’яких ребутів» на кшталт сьомого епізоду «Зоряних війн»: грубо кажучи, взяти класичний фільм і подати його для молодшої аудиторії. Із чим «Світ Юрського періоду» вгадав точно, так це з кастингом Кріса Претта: зірка «Вартових галактики» продовжує колекціонувати ролі у зіркових франчайзах не гірше Гаррісона Форда. Прихильників спілберґівського «Парку» потішить повернення Джеффа Ґолдблюма.


Прем’єра в Україні: 7 червня

Режисер: Хуан Антоніо Байона («Голос монстра»)

У ролях: Кріс Претт («Вартові галактики»), Брайс Даллас Говард («Мандерлей»), Джефф Ґолдблюм («День незалежності»)

«Суперсімейка 2»

Incredibles 2

Тизер фільму «Суперсімейка 2»

Повернення родини супергероїв

Страшно уявити, але перший мультфільм «Суперсімейка» вийшов чотирнадцять років тому. За цей час багато встигло змінитися. Якщо в оригіналі Містер Неймовірний приховував від родини повернення до супергеройської діяльності, то в сиквелі він доглядатиме за дитиною, поки світ рятуватиме його дружина. Хороший сигнал – повернення режисера Бреда Берда, який провалився із «Землею майбутнього», але поставив зразкові «Рататуй» і «Місія нездійсненна: Протокол “Фантом”».


Прем’єра в Україні: 14 червня

Режисер: Бред Берд («Рататуй»)

У ролях: Холлі Хантер («О, брате, де ж ти?»), Сем’юел Л. Джексон («Мерзенна вісімка»), Боб Оденкірк («Краще дзвоніть Солу»)

«8 подруг Оушена»

Ocean’s 8

Трейлер фільму «8 подруг Оушена»

Черга жінок

Спін-оф «Одинадцяти друзів Оушена» – із жінками замість чоловіків. Роль керівника групи замість Джорджа Клуні бере на себе Сандра Буллок. Власне, за сценарієм, вона виконує роль сестри персонажа Денні Оушена. До команди, що планує пограбувати найбільш престижний бал у світі моди, вона бере Кейт Бланшетт, Сару Полсон, Хелену Бонам Картер та Ріанну. Режисер трилогії про Оушена Стівен Содерберґ відповідає за проект як продюсер. Постановку фільму він довірив постановнику «Голодних ігор» Ґері Россу.


Прем’єра в Україні: 21 червня

Режисер: Ґері Росс («Голодні ігри»)

У ролях: Сандра Буллок («Гравітація»), Кейт Бланшетт («Жасмин»), Енн Хеттвей («Диявол носить Prada»)

«Людина-мураха та Оса»

Ant-Man and The Wasp

Трейлер фільму «Людина-мураха та Оса»

Найменший (найбільший) супергерой повертається

«Людина-мураха» викликав сумніви після втрати режисера Едґара Райта, але врешті виявився гідним жанровим фільмом про пограбування. Відтоді персонаж Пола Радда встиг позмагатися силами із Залізною людиною і Людиною-павуком у «Капітан Америка: Велике протистояння». У сиквелі герой у костюмі, що здатний змінювати розмір, об’єднає зусилля з супергероїнею Осою та її батьками у виконанні Майкла Дуґласа і Мішель Файфер.


Прем’єра в Україні: 5 липня

Режисер: Пейтон Рід («Завжди кажи “Так”»)

У ролях: Пол Радд («Люблю тебе, чувак»), Майкл Дуґлас («Основний інстинкт»), Еванджелін Ліллі («Хоббіт»)

«Місія нездійсненна 6»

M:I 6 – Mission Impossible

Кадр із фільму «Місія нездійсненна 6»

Том Круз не здається

Мальовничі локації у всіх куточках світу, інтриги спецслужб і харизматичний головний герой – за понад 50 років франчайз «Місія нездійсненна» не зраджував основні атрибути. Не змінювалися, врешті-решт, і фільми з Томом Крузом – при тому, що попрацювати з серією встигли режисери у проміжку від Браяна Де Пальми до Джей Джея Абрамса та Бреда Берда. У шостій частині «Місії нездійсненної», оригінальна назва якої апелює до Таємної служби розвідки Великої Британії, Ітану Ханту протистоятимуть лиходії з англійським акцентом – зокрема, Супермен Генрі Кавілл.


Прем’єра в Україні: 5 липня

Режисер: Крістофер Маккворрі («Джек Річер»)

У ролях: Том Круз («Магнолія»), Генрі Кавілл («Людина зі сталі»), Саймон Пеґґ («Зомбі на ім’я Шон»)

«Хижак»

The Predator

Персонажі фільму «Хижак»

Ремейк фільму з Арнольдом Шварценеґґером

Більше, ніж Різдво автор «Смертельної зброї» та «Останнього бойскаута» Шейн Блек любить тільки класичні бойовики. «Хижак» – це його версія фільму 1987 року з Арнольдом Шварценеґґером у головній ролі. Полювати на жорстокого монстра та обмазувати обличчя багнюкою будуть Олівія Манн та Треванте Роудс із «Місячного сяйва».


Прем’єра в Україні: 13 вересня

Режисер: Шейн Блек («Смертельна зброя»)

У ролях: Олівія Манн («Ньюзрум»), Кіґан-Майкл Кі («Кі та Піл»), Алфі Аллен («Гра престолів»), Джейкоб Трембле («Кімната»)

«Мауглі»

Mowgli

Постер фільму «Мауглі»

Знову в джунглі

Сучасну версію «Книги джунглів» Ред’ярда Кіплінґа нещодавно зняла студія Disney. Новий фільм Енді Серкіса, що спочатку мав назву «Книга джунглів: Початок», виділятиме застосування новітніх технологій захоплення руху. Для цього виконавець ролі Ґоллума та Цезаря залучить усі потужності своєї студії Imaginarium. Роль тигра Шерхана виконає Бенедикт Камбербатч, пітона Каа – Кейт Бланшетт, а пантеру Багіру озвучить Крістіан Бейл.


Прем’єра в Україні: 18 жовтня

Режисер: Енді Серкіс («Дихай»)

У ролях: Кейт Бланшетт («Володар перснів»), Бенедикт Камбербатч («Доктор Стрендж»), Крістіан Бейл («Темний лицар»)

«Люди Ікс: Темний фенікс»

X-Men: The Dark Phoenix

Кадр із фільму «Люди Ікс: Темний фенікс»

Остання «Остання битва»

Найімовірніше, «Темний фенікс» стане останнім фільмом про «Людей Ікс» у звичному вигляді. Після прощання з персонажами Іена Маккеллена, Патріка Стюарта і Г’ю Джекмана серія повинна відійти й від наступного покоління мутантів – у виконанні Дженніфер Лоренс, Майкла Фассбендера і Джеймса Макавоя. Та у центрі подій фільму опиниться персонаж Софі Тернер із «Гри престолів»: Джин Ґрей розвиває настільки могутні здібності, що починає становити загрозу для всього світу.


Прем’єра в Україні: 1 листопада

Режисер: Саймон Кінберґ («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»)

У ролях: Дженніфер Лоренс («Афера по-американськи»), Джессіка Честейн («Інтерстеллар»), Майкл Фассбендер («Сором»), Джеймс Макавой («Спліт»)

«Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Тизер фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Джонні Депп і Джуд Ло озвіріли

«Фантастичні звірі» – спін-оф Гаррі Поттера та основна робота Джоан Роулінґ на найближчі роки. У фіналі «Фантастичні звірі і де їх шукати» виявляється, що головним лиходієм насправді був персонаж у виконанні Джонні Деппа. У сиквелі Ґеллертові Ґріндельвальду вдається втекти з в’язниці. Тепер зупинити його можуть лише Ньют Скамандер і його колишній вчитель Албус Дамблдор. Роль молодого Дамблдора виконує Джуд Ло.


Прем’єра в Україні: 15 листопада

Режисер: Девід Єйтс («Гаррі Поттер і Орден Фенікса»)

У ролях: Едді Редмейн («Теорія всього»), Джонні Депп («Пірати Карибського моря»), Джуд Ло («Молодий Папа»)

«Аквамен»

Aquaman

Логотип фільму «Аквамен»

Атлант розправив плечі

Аквамен уперше з’явився на великому екрані в «Бетмені проти Супермена» й увійшов до команди Бетмена у «Лізі справедливості». Окремий фільм про спадкоємця Атлантиди повинен розповісти про те, як він навчився господарювати океаном і комунікувати з рибами. Як режисер за фільм відповідає досвідчений жанровий виконавець Джеймс Ван – автор «Пили», сьомого «Форсажу» та «Закляття». Роль матері Аквамена виконає Ніколь Кідман.


Прем’єра в Україні: 20 грудня

Режисер: Джеймс Ван («Пила»)

У ролях: Джейсон Момоа («Гра престолів»), Ніколь Кідман («Велика маленька брехня»), Ембер Херд («Ромовий щоденник»), Дольф Лундґрен («Універсальний солдат»)

«Людина-павук: Навколо всесвіту»

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Трейлер мультфільму «Людина-павук: Навколо всесвіту»

Людина-павук помер, нехай живе Людина-павук

За перший повнометражний мультфільм про Людину-павука відповідають режисери «LEGO. Фільму» і «Мачо та ботана» Філ Лорд і Кріс Міллер. Оскільки історія «Навколо всесвіту» відбувається в окремому всесвіті, у якому Пітер Паркер не знайомився із Залізною людиною, це відкриває перед авторами простір для експериментів. Головним героєм мультфільму буде не Пітер Паркер, а Майлз Моралес, який приміряє червоно-синій костюм після смерті супергероя. Втім, урешті-решт син афроамериканця та пуерториканки може зустріти і попередника, і майбутніх «Павуків».


Прем’єра в Україні: 20 грудня

Режисери: Боб Персічетті («Маленький принц»), Пітер Ремсі («Вартові легенд»)

У ролях: Лієв Шрайбер («Рей Донован»), Шамейк Мур («Наркотик»), Махершала Алі («Місячне сяйво»)

Обкладинка: Robin Davey