The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги в березні.

«Хлопець, який приборкав вітер»

The Boy Who Harnessed A Wind

Трейлер фільму «Хлопець, який приборкав вітер»

Проти вітру

13-річний хлопець будує вітрогенератор, який рятує африканське селище від голоду. Зірка «12 років рабства» Чіветел Еджіофор знімає перший фільм про реальну історію, що трапилася в Малаві.


Прем’єра: 1 березня

Де дивитися: Netflix

Режисер: Чіветел Еджіофор («12 років рабства»)

У ролях: Чіветел Еджіофор («12 років рабства»)

«Залишаючи Неверленд: Майкл Джексон і я»

Leaving Neverland: Michael Jackson and Me

Трейлер фільму «Залишаючи Неверленд: Майкл Джексон і я»

Майкл Джексон: от і все

«Розгромний документальний фільм доводить, що Майкл Джексон займався розбещенням неповнолітніх», – пишуть американські рецензенти про «Залишаючи Неверленд». Чотиригодинна стрічка розповідає історії двох чоловіків, які свідчать, що в дитинстві їх домагалася одна з найбільших поп-зірок в історії. Проект уже зустрів опір родини Джексона, але після прем’єри на кінофестивалі «Санденс» його покажуть на американському та британському телебаченні.


Прем’єра: 3-4 березня

Де дивитися: HBO, Channel 4

Режисер: Ден Рід

«Капітан Марвел»

Captain Marvel

Трейлер фільму «Капітан Марвел»

Найсильніший персонаж Marvel

Коли Нік Ф’юрі «розчинявся» у сцені після титрів «Війни нескінченності», він звернувся по допомогу до найбільш могутнього супергероя у всесвіті Marvel. Чому ми до цього не знали про Капітана Марвел? Історію становлення (та втаємничення) персонажа Брі Ларсон розповість окремий фільм – перша стрічка Marvel Studios про жінку-супергероїню. Ще одна особливість – за хронологією події на Землі відбуватимуться в 90-ті, тому «Капітана Марвел» знімають з любов’ю до «Термінатора» та «Найкращого стрільця». Ф’юрі у виконанні Сем’юела Л. Джексона, своєю чергою, «омолодять» за допомогою цифрових технологій на 25 років.


Прем’єра в Україні: 7 березня

Режисери: Анна Боден, Раян Флек («Напів-Нельсон»)

У ролях: Брі Ларсон («Кімната»), Джуд Ло («Молодий папа»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Бен Мендельсон («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»)

«Гуцулка Ксеня»

Трейлер фільму «Гуцулка Ксеня»

«Одруження зі свідомою українкою»

Американський мільйонер українського походження залишає заповіт – передати увесь спадок сину. Та за однієї умови – якщо він повернеться на батьківщину і знайде там українську дружину. «Гуцулка Ксеня» – це українська музична комедія в антуражі Карпат. Музичний супровід до стрічки записав гурт Dakh Daughters.


Прем’єра в Україні: 7 березня

Режисерка: Олена Дем’яненко

У ролях: Варвара Лущик, Максим Лозинський, Катерина Молчанова

«Потрійний рубіж»

Triple Frontier

Трейлер фільму «Потрійний рубіж»

Бетмен, король Артур і По Демерон

Колишні американські військові збираються на останню місію (вже не заради держави, а заради себе), аби обікрасти латиноамериканського наркобарона. «Потрійний рубіж» – це новий фільм режисера Джея Сі Шендора, який працював над сценарієм із постійним партнером Кетрін Біґелоу Марком Болом («Володар бурі», «Тридцять хвилин по півночі»).


Прем’єра: 13 березня

Де дивитися: Netflix

Режисер: Джей Сі Шендор («Найбільш жорстокий рік»)

У ролях: Бен Аффлек («Операція «Арґо»), Оскар Айзек («Зоряні війни: Останні джедаї»), Чарлі Ханнем («Король Артур»)

«Майбутній король»

The Kid Who Would Be King

Трейлер фільму «Майбутній король»

Король Артур

Джо Корніш співпрацював із Едґаром Райтом («Зомбі на ім’я Шон»), а в 2011 році випустив фільм «Атака на район», завдяки якому Джон Бойєґа став зіркою «Зоряних війн», а Джоді Вітакер – Доктором Хто. «Майбутній король» – ще одна стрічка, у якій підлітки повинні об’єднатися для того, щоб відбити напад зовні. Але цього разу не іншопланетян, а загрози із середньовіччя. У головній ролі – син Енді Серкіса, виконавця ролі Ґолума та Кінг-Конга.


Прем’єра в Україні: 14 березня

Режисер: Джо Корніш («Атака на район»)

У ролях: Ребекка Ферґюсон («Місія неможлива: Фолаут»), Патрік Стюарт («Лоґан»)

«Чесний чоловік»

L’homme fidele

Трейлер фільму «Чесний чоловік»

Новий фільм Луї Ґарреля

Більше, ніж кіно, Луї Ґаррель любить тільки фільми про любовні трикутники. Друга повнометражна стрічка зірки «Молодого Ґодара» – історія про трьох людей, які закохуються в Парижі. Складають компанію самому Ґаррелю Лілі-Роуз Депп і Летиція Каста. Українська прем’єра фільму відбулася у межах фестивалю «Вечори французького кіно».


Прем’єра в Україні: 14 березня

Режисер: Луї Ґаррель («Друзі»)

У ролях: Луї Ґаррель («Молодий Ґодар»), Лілі-Роуз Депп («Планетаріум»)

«Дамбо»

Dumbo

Трейлер фільму «Дамбо»

Слон у кімнаті

Продовження серії кіноадаптацій, якими Disney оновлює золотий фонд анімації. Оригінальний мультфільм 1941 року про циркове слоненя для студії перезнімає Тім Бертон. Для цього автор «Едварда Рук-ножиць» залучає Майкла Кітона та Денні ДеВіто, з якими працював над першими фільмами про Бетмена, а також Коліна Фаррелла та Єву Ґрін.


Прем’єра в Україні: 28 березня

Режисер: Тім Бертон («Едвард Руки-ножиці»)

У ролях: Майкл Кітон («Бердмен»), Денні ДеВіто («Бетмен повертається»), Єва Ґрін («300 спартанців»), Колін Фаррелл («Лобстер»)

«Ми»

Us

Трейлер фільму «Ми»

Від режисера «Пастки»

Джордан Піл отримав карт-бланш після сенсаційного успіху «Пастки». Із фільмом, який водночас був виявом поваги горору як жанру та коментарем про американське суспільство, Піл створив новий формат під назвою «соціальний трилер». Новий проект буде не горором, а саме трилером, наполягає режисер. «Ми» – це історія про афроамериканську родину, яка раптом починає потерпати від своїх злих двійників. У головних ролях – зірки «Чорної пантери» Лупіта Ніонґо та Вінстон Дьюк.


Прем’єра в Україні: 28 березня

Режисер: Джордан Піл («Пастка»)

У ролях: Лупіта Ніонґо («12 років рабства»), Вінстон Дьюк («Чорна пантера»), Елізабет Мосс («Розповідь служниці»)

«Битва за Землю»

Captive State

Трейлер фільму «Битва за Землю»

Війна світів

Іншопланетяни захопили Землю, зробивши людство рабами під ілюзією миру. Рух спротиву в Чикаго очолить персонаж Джона Ґудмена, допоможе йому зірка «Місячного сяйва» Ештон Сандерс. Відповідає за проект режисер Руперт Вайят, який після прориву на «Санденсі» зняв успішний перезапуск «Планети мавп» з Енді Серкісом і Джеймсом Франко.


Прем’єра в Україні: 28 березня

Режисер: Руперт Вайят («Повстання планети мавп»)

У ролях: Джон Ґудмен («Великий Лебовскі»), Віра Фарміґа («Вище неба»), Ештон Сендерс («Місячне сяйво»)

«Розбійники»

The Highwaymen

Трейлер фільму «Розбійники»

Бонні і Клайд

Історія Бонні та Клайда відома всім, менше знають про те, хто зрештою зупинив найвідомішу злочинну пару. Вуді Харрелсон і Кевін Костнер приміряють на себе костюми техаських рейнджерів, які вистежують розбійників. Відповідає за фільм на Netflix режисер Джон Лі Хенкок, який уже набив руку історичними стрічками – від «Аламо» до «Засновника» з Майклом Кітоном.


Прем’єра в Україні: 29 березня

Де дивитися: Netflix

Режисер: Джон Лі Хенкок («Засновник»)

У ролях: Вуді Харреьсон («Справжній детектив»), Кевін Костнер («Охоронець»)

Обкладинка: B&H Film Distribution