The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у лютому.

«Гра Моллі»

Molly’s Game

Трейлер фільму «Гра Моллі»

Цукерберґ, Джобс, Блум

Аарон Соркін – єдиний сценарист у Голлівуді, у контрактах якого прописується, що студія не має права втручатися у його роботу. У режисерському дебюті автор «Кількох хороших хлопців» і «Соціальної мережі» розповідає історію Моллі Блум. Після того як прикра травма забирає у неї можливість виступити на Олімпіаді, вона стає організаторкою найбільших підпільних покерних турнірів у США. За її столами мільйони витрачають голлівудські зірки, політики і спортсмени. Під укіс усе йде лише тоді, коли до гри вона пропускає членів російської мафії. Життя Блум Соркін описує настільки ж детально, як Стіва Джобса та Марка Цукерберґа свого часу. Урешті-решт доля головної героїні вирішується у судовій залі – і для Соркіна це матч на його полі.


Прем’єра: 1 лютого

Режисер: Аарон Соркін («Джобс»)

У ролях: Джессіка Честейн («Тридцять хвилин по півночі»), Ідріс Елба («Тор: Раґнарок»), Кевін Костнер («Охоронець»)

«Молодий Ґодар»

Le Redoutable

Трейлер фільму «Молодий Ґодар»

Луї Ґаррель у ролі Жана-Люка Ґодара

Біографічний фільм про французького Жана-Люка Ґодара зосереджується на стосунках режисера і революціонера з другою дружиною. Головну роль у стрічці виконує Луї Ґаррель, а його дружини – зірка «Німфоманки» Стейсі Мартін. «Молодий Ґодар» брав участь в основній конкурсній програмі Каннського кінофестивалю.


Прем’єра: 1 лютого

Режисер: Мішель Азанавічус («Артист»)

У ролях: Луї Ґаррель («Мрійники»), Стейсі Мартін («Німфоманка»)

«Зменшення»

Downsizing

Трейлер фільму «Зменшення»

Маленький Вілл Гантінґ

Метт Деймон уже встиг колонізувати Марс у «Марсіянині» і зіграти Локі в останньому «Торі». У новому фільмі він повинен зменшитися до дрібного розміру. За задумом режисера Александра Пейна, цей науково-фантастичний прийом обґрунтовують з економічної точки зору: після зменшення люди не потребують величезних будинків та автівок, а отже, можуть жити більш багато на ті самі гроші. Проблема полягає лише в одному – дружина, разом із якою персонаж Деймона повинен був зменшитися, в останній момент передумала.


Прем’єра: 1 лютого

Режисер: Александр Пейн («Небраска»)

У ролях: Метт Деймон («Розумник Вілл Гантінґ»), Крістоф Вальц («Безславні виродки»), Крістен Віґ («Таємне життя Волтера Мітті»)

«П’ятдесят відтінків свободи»

50 Shades Freed

Трейлер фільму «П’ятдесят відтінків свободи»

Третій (сексуальний) акт

Остання частина еротичної трилогії Е. Л. Джеймс. Анастейша та Крістіан одружуються у другому фільмі франчайзу. Але виклики у своїх стосунках вони проходять і після цього.


Прем’єра: 8 лютого

Режисер: Джеймс Фоулі («Картковий будинок»)

У ролях: Дакота Джонсон («Великий сплеск»), Джеймі Дорнан («Марія-Антуанетта»)

«Я, Тоня»

I, Tonya

Трейлер фільму «Я, Тоня»

Кров на льоду

Марґо Роббі з «Вовка із Волл-стрит» і «Загону самогубців» втілює на екрані фігуристку Тоню Гардінґ. Утім, це історія не так про спортивну, як про «жовту» хроніку. В основі чорної комедії – кримінальна історія про те, як колишній чоловік Гардінґ скоїв напад на її конкурентку з метою посприяти шансам Тоні на зимовій Олімпіаді 1994 року. Роббі та Еллісон Дженні, що виконує роль матері Гардінґ, отримали за ролі у цьому фільмі номінації на «Оскар».


Прем’єра: 8 лютого

Режисер: Крейґ Ґіллеспі («Ларс і справжня дівчина»)

У ролях: Марґо Роббі («Вовк із Волл-стрит»), Еллісон Дженні («Прислуга»), Себастьян Стен («Капітан Америка: Зимовий Солдат»)

«Чорна Пантера»

Black Panther

Трейлер фільму «Чорна Пантера»

Чорний – новий чорний

Перший фільм Marvel Studios із актором-афроамериканцем у головній ролі. Т’Чалла дебютував на екрані у фільмі «Капітан Америка: Велике протистояння». Після подій цієї стрічки він уже не принц, а король таємничої країни Ваканди. Загроза африканському королівству приходить ззовні: з війною на батьківщину повертається заклятий ворог Чорної Пантери Ерік Кіллмонґер. Цю роль виконує Майкл Б. Джордан – постійний творчий партнер режисера Раяна Куґлера. Режисер-вундеркінд устиг до 30 років зняти спін-оф «Роккі» й отримати премію Каннського кінофестивалю. Головну музичну тему до «Чорної Пантери» записали Кендрік Ламар і SZA.


Прем’єра: 15 лютого

Режисер: Раян Куґлер («Крід: Спадок Роккі Бальбоа»)

У ролях: Чедвік Боусман («Капітан Америка: Велике протистояння»), Майкл Б. Джордан («Крід: Спадок Роккі Бальбоа»), Люпіта Ніонґо («12 років рабства»), Енді Серкіс («Володар перснів»)

«Хепі-енд»

Happy End

Трейлер фільму «Хепі-енд»

Міхаель Ганеке висловлюється на тему кризи біженців

Новий фільм автора «Любові» Міхаеля Ганеке «Хепі-енд» брав участь у конкурсі Каннського кінофестивалю. Це погляд режисера на сучасну багату Європу крізь призму стосунків в одній родині. У головних ролях – талісман режисера Жан-Луї Трентіньян та Ізабель Юппер.


Прем’єра: 15 лютого

Режисер: Міхаель Ганеке («Любов»)

У ролях: Ізабель Юппер («Вона»), Матьє Кассовіц («Амелі»), Жан-Луї Трентіньян («Чоловік і жінка»)

«Колесо чудес»

Happy End

Трейлер фільму «Колесо чудес»

Останній фільм Вуді Аллена?

Джинні (Кейт Вінслет) не вдалося стати відомою акторкою, вона живе поблизу Нью-Йорка з чоловіком-трудягою (Джеймс Белуші) і працює офіціанткою. Поки у її житті не з’являється він – мрійник у виконанні Джастіна Тімберлейка. Оскільки це фільм Вуді Аллена, персонаж Тімберлейка приречений на те, щоб урешті знайти собі молодшу пару. Цілком можливо, через нову хвилю сексуального скандалу, пов’язаного з Вуді Алленом, «Колесо чудес» виявиться останнім фільмом режисера.


Прем’єра: 15 лютого

Режисер: Вуді Аллен («Манхеттен»)

У ролях: Кейт Вінслет («Титанік»), Джастін Тімберлейк («Соціальна мережа»), Джуно Темпл («Ще одна з роду Болейн»), Джеймс Белуші («К-9»)

«Секретне досьє»

The Post

Трейлер фільму «Cекретне досьє»

Спілберґ, Хенкс і Стріп проти Трампа

«Секретне досьє» називають «прологом “Усієї президентської раті”» – це історія про оприлюднені газетою The Washington Post секретні документи, які викрили брехню адміністрації президента США Річарда Ніксона про війну у В’єтнамі. За словами Стівена Спілберґа, якби журналісти не наважилися оприлюднити ці матеріали, не побачили б світ і розслідування Боба Вудворда та Карла Бернстайна, які запустили механізм імпічменту Ніксона. Увесь процес виробництва фільму Спілберґ виконав менш ніж за рік – з огляду на актуальність протистояння вільної преси і влади у сучасних Сполучених Штатах. «Секретне досьє» номінували на «Оскар» у категорії «Найкращий фільм».


Прем’єра: 22 лютого

Режисер: Стівен Спілберґ («Лінкольн»)

У ролях: Мерил Стріп («Залізна леді»), Том Хенкс («Форрест Ґамп»), Сара Полсон («Американська історія жахів»)

«На межі»

Aus dem Nichts

Трейлер фільму «На межі»

Помста Єлени Троянської

Прем’єра нової стрічки німецького режисера турецького походження Фатіха Акіна відбулася на Каннському кінофестивалі. У Каннах «На межі» відзначили за найкращу жіночу роль у виконанні Діане Крюґер. Згодом стрічку назвала найкращим фільмом іноземною мовою Асоціація іноземної преси Голлівуду. У таких випадках прийнято називати кіно злободенним: це історія про жінку, яка вирішує помститися терористам за смерть чоловіка та дитини.


Прем’єра: 22 лютого

Режисер: Фатіх Акін («Душевна кухня»)

У ролях: Діане Крюґер («Троя»)