The Village Україна розповідає про кінопрем’єри (і один фільм на Netflix), варті уваги в листопаді.

«Богемна рапсодія»

Bohemian Rhapsody

Фредді Мерк’юрі повертається

Історія Фредді Мерк’юрі та гурту Queen від перших кроків до великого концерту на головному стадіоні Великої Британії, присвяченому боротьбі зі СНІДом. У головній ролі Рамі Малек, відомий за серіалом «Містер Робот». Рецензенти хвалять Малека за перевтілення в одну з головних рок-зірок в історії, але незадоволені банальною подачею незвичайної історії Queen.


Прем’єра в Україні: 1 листопада

Режисер: Браян Сінґер («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»)

У ролях: Рамі Малек («Містер Робот»), Майк Майєрс («Остін Паверс»)

«Дівчина у павутинні»

The Girl in the Spider’s Web

Трейлер фільму «Дівчина у павутинні»

Феміністичний Бетмен

«Дівчина у павутинні» – перша книга у серії про Лісбет Саландер, написана без участі автора Стіга Ларссона. У другій голлівудській екранізації після фільму Девіда Фінчера головну роль виконує вже не Руні Мара, а зірка серіалу «Корона» Клер Фой. Режисер Феде Альварес називає Саландер у виконанні Фой «феміністичним Бетменом» – сильною жіночою героїнею для епохи #MeToo. Рецензенти водночас пишуть, що через це персонаж втратив свою багатогранність.


Прем’єра в Україні: 8 листопада

Режисер: Феде Альварес («Зловісні мерці»)

У ролях: Клер Фой («Корона»), Лакіт Стенфілд («Атланта»), Вікі Кріпс («Примарна нитка»)

«Холодна війна»

Zimna Vojna

Трейлер фільму «Холодна війна»

Новий фільм від оскароносного режисера «Іди»

Польський режисер Павел Павліковскі отримав за стрічку «Іда» «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. Нова робота Павліковскі має схожі мотиви: це також чорно-білий фільм про післявоєнну Польщу з жіночим персонажем у центрі історії. Та цього разу акцент більш особистий: режисер розповідає про історію знайомства своїх батьків – танцюристки та піаніста. За «Холодну війну» Павліковскі визнали найкращим режисером цьогорічного Каннського кінофестивалю.


Прем’єра в Україні: 8 листопада

Режисер: Павел Павліковскі («Іда»)

У ролях: Іоанна Куліг («Іда»), Томаш Кот

«Кришталь»

«Хрусталь»

Трейлер фільму «Кришталь»

Найкращий фільм ОМКФ-2018

Діджейка Веля живе у Мінську 90-х, але мріє виїхати до США. Вона підробляє документи, але для підтвердження інформації консульством мусить пожити певний час у провінційному місті. «Кришталь» – це лауреат головної нагороди цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю та висунений на здобуття «Оскара» від Білорусі фільм. Це дебютна повнометражна стрічка режисерки Дар’ї Жук, яка здобувала освіту в Гарвардському та Колумбійському університетах.


Прем’єра в Україні: 8 листопада

Режисер: Дар’я Жук

«Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Трейлер фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндвельвальда»

Злочини Джонні Деппа

«Фантастичні звірі» – це спіноф «Гаррі Поттера», за який особисто відповідає Джоан Роулінґ. У першому фільмі серії чарівник Ньют Скамандер тільки познайомився зі злодієм Ґеллертом Ґріндельвальдом, у сиквелі ж він допомагатиме Албусу Дамблдору зупинити це уособлення зла у виконанні Джонні Деппа. Власне, Джуд Ло, який грає молодого Дамблдора, перекладає цю відповідальність саме на Скамандера.


Прем’єра в Україні: 15 листопада

Режисер: Девід Єйтс («Фантастичні звірі і де їх шукати»)

У ролях: Едді Редмейн («Теорія всього»), Джуд Ло («Молодий папа»), Джонні Депп «Пірати Карибського моря»), Езра Міллер («Ліга справедливості»)

«Вдови»

Widows

Трейлер фільму «Вдови»

Довести справу до кінця

Група бандитів не повертається із ризикованого завдання. Помститися за них і довести справу до кінця вирішують їхні дружини. «Вдови» – це перший за п’ять років фільм оскарівського лауреата Стіва Макквіна. Найбільш дорогий і найбільш жанровий фільм автора «Голоду» та «Сорому», це спільна робота з авторкою «Загубленої» та «Гострих предметів» Ґілліан Флінн. «Стрічка порушує настільки складні теми, як сексизм, поліцейська жорстокість і міжрасовий шлюб, але водночас розважає перестрілками та погонями», – підсумовує рецензент Ерік Кон.


Прем’єра в Україні: 15 листопада

Режисер: Стів Макквін («12 років рабства»)

У ролях: Віола Девіс («Паркани»), Мішель Родрігес («Форсаж»), Ліам Нісон («Список Шиндлера»), Елізабет Дебікі («Вартові галактики 2»)

«Балада Бастера Скраґса»

The Ballad of Buster Scruggs

Трейлер фільму «Балада Бастера Скраґґса»

Новий фільм авторів «Великого Лебовскі» та «Фарґо»

«Нам завжди подобалися фільми-антології, особливо зняті кількома режисерами у різних стилях в Італії 60-х. Ми хотіли зробити щось подібне, залучивши найкращих сучасних режисерів. На превелике щастя, вони обоє погодилися». Жартувати у такому стилі в сучасному Голлівуді можуть тільки брати Коени, чотириразові лауреати «Оскара». Дозволяють більше, ніж будь-кому іншому, Ітану та Джоелу не тільки в цьому: спочатку вони знімали «Баладу Бастера Скраґса» як серіал для Netflix, але врешті випускають вестерн у форматі повнометражного фільму. Із «Баладою» режисери «Старим тут не місце» повертаються до жанру вестерну: це набір різних епізодів на Дикому Заході, які об’єднує персонаж Бастер Скраґс.


Прем’єра в Україні: 16 листопада

Сервіс: Netflix

Режисери: Ітан Коен, Джоел Коен («Великий Лебовскі»)

У ролях: Джеймс Франко («Горе-митець»), Тім Блейк Нельсон («О, де ж ти, брате?»), Зоуї Казан («Рубі Спаркс»)

«Суспірія»

Suspiria

Трейлер фільму «Суспірія»

Зірка «50 відтінків сірого» у ремейку Даріо Ардженто

Холодна війна, західний Берлін. Закрита школа танців, яка насправді виявляється відьомським кублом. «Суспірія» – це ремейк класичного фільму італійського режисера Даріо Ардженто від автора «Назви мене своїм ім’ям» Луки Гуаданьїно. У головних ролях – музи Гуаданьїно Тільда Свінтон і Дакота Джонсон. Музичний супровід до стрічки написав Том Йорк – це перша робота соліста Radiohead у жанрі саундтреку.


Прем’єра в Україні: 22 листопада

Режисер: Лука Гуаданьїно («Назви мене своїм ім’ям»)

У ролях: Тільда Свінтон («Виживуть тільки коханці»), Дакота Джонсон («50 відтінків сірого»), Хлоя Ґрейс Морец («Повелитель часу»)

«Ральф Руйнівник 2: Інтернетрі»

Ralph Breaks the Internet

Трейлер фільму «Ральф Руйнівник 2: Інтернетрі»

Відеоігри

Шість років тому оригінальний «Ральф Руйнівник» закріпив відеоігри як невід’ємну частину сучасної поп-культури. Присвятивши великий студійний мультфільм ігровим персонажам (і згадавши по дорозі про героїв Super Mario, Sonic the Hedgehog i Pac-Man), Disney фактично об’єднали цей світ із всесвітом «Зоряних війн» і коміксів Marvel. У сиквелу «Ральфа» не менш амбітне завдання – він хоче додати до цього міксу й інтернет-героїв.


Прем’єра в Україні: 22 листопада

Режисери: Річ Мур, Філ Джонстон («Зоотрополіс»)

«Менді»

Mandy

Трейлер фільму «Менді»

Ніколас Кейдж із сокирою

Дружину лісоруба жорстоко вбивають релігійні фанатики, лісоруб настільки ж жорстоко їм мстить. Режисер Панос Косматос, син режисера «Рембо» Джорджа Косматоса, свідомо насичує картинку кислотними тонами та візуальними натяками на класичні бойовики ХХ століття. Завдяки свідомій ставці на треш і повній віддачі актора Ніколаса Кейджа «Менді» став хітом американського кінофестивалю «Санденс». Українська прем’єра стрічки відбулася у межах «Київського тижня критики».


Прем’єра в Україні: 22 листопада

Режисер: Панос Косматос («Поза чорною веселкою»)

У ролях: Ніколас Кейдж («Скарб нації»), Андреа Райзборо («Смерть Сталіна»)

«Робін Гуд»

Robin Hood

Трейлер фільму «Робін Гуд»

Робін із Локслі

Ще одна екранізація вічнозеленої історії про Робін Гуда. У головній ролі – Тарон Еджертон, якого ви можете пам’ятати за франчайзом «Кінгсмен». Наставник Маленький Джон – у виконанні Джеймі Фокса. Зверніть увагу, якщо подобаються сучасні екранізації в псевдоісторичному стилі Ґая Річі («Шерлок Холмс», «Король Артур»).


Прем’єра в Україні: 29 листопада

Режисер: Отто Батерст («Чорне дзеркало»)

У ролях: Тарон Еджертон («Кінгсмен»), Джеймі Фокс («Джанґо вільний»), Бен Мендельсон («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»)

Обкладинка: UFD