Повернення «Світу Дикого Заходу» і «Розповіді служниці», а також нові проекти від авторів «Загублених», «Справжнього детектива» та «Американської історії жахів» – The Village Україна розповідає про найбільш очікувані серіали 2018 року.

Найбільш очікувані повернення


«Світ Дикого Заходу»

Westworld

Трейлер другого сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»

Світ самураїв?

Перший сезон «Світу Дикого Заходу» навряд чи можна було назвати несподіваним успіхом: за нього відповідали люди з досвідом роботи над проектами штибу «Зоряних війн» і «Темного лицаря», а канал HBO розглядав серіал як можливу заміну «Гри престолів». Та розробка Джонатана Нолана і Ліси Джой усе одно здивувала – у 2016 році не так багато шоу викликали подібний резонанс. На новий сезон «Світ Дикого Заходу» повернеться, закривши основну сюжетну лінію у фіналі попереднього сезону. Напевно відомо не так багато: актори Еван Рейчел Вуд і Джеффрі Райт повернуться на екран. За словами головної зірки серіалу, на прем’єру варто очікувати навесні.


Прем’єра: весна 2018 року

Канал: HBO

Творці: Джонатан Нолан («Темний лицар»), Ліса Джой («Живий за викликом»)

У ролях: Еван Рейчел Вуд («Березневі іди»), Джеффрі Райт («Казино “Рояль”»)

«Розповідь служниці»

The Handmaid’s Tale

Трейлер першого сезону серіалу «Розповідь служниці»

«Пробачте, тітко Лідіє»

Недалеке майбутнє, людство намагається адаптуватися до кризи народжуваності. Заможні сім’ї наймають служниць із рідкісною властивістю продовжувати рід. Усе це – з благословення режиму з правими переконаннями. Екранізації однойменного роману Марґарет Етвуд вдалося стати першим серіалом сервісу Hulu, що отримав «Еммі» у драматичній категорії. Історія Оффред продовжиться у квітні.


Прем’єра: квітень 2018 року

Сервіс: Hulu

Творець: Брюс Міллер («Сотня»)

У ролях: Елізабет Мосс («Божевільні»), Івонн Страховскі («Декстер»), Енн Дауд («Філадельфія»)

«Справжній детектив»

True Detective

Махершала Алі / ABC

Третя спроба

Наскільки схвальну реакцію отримав перший сезон «Справжнього детектива», настільки неоднозначними виявилися враження від другої частини антології. Залишивши провідною темою корумповану систему, шоуранер Нік Піззолатто не знайшов для другого сезону гідну заміну акторській парі Меттью Макконахі та Вуді Харрельсона і режисеру Кері Фукуназі. Прихильників серіалу повинні потішити кадрові новини третього сезону: головну роль у ньому виконає оскарівський лауреат Махершала Алі, що вже має успішний досвід на телебаченні з «Картковим будинком». Понад те, зі сценарієм Піззолатто допоможе автор «Дедвуда» Девід Мілч.


Прем’єра: 2018 рік

Канал: HBO

Творець: Нік Піззолатто («Убивство»)

У ролях: Махершала Алі («Місячне сяйво»), Кармен Еджоґо («Чужий: Заповіт»)

«Ворожнеча: Чарльз і Діана»

Feud: Charles and Diana

Принц Чарльз і Діана / Joe Haupt

Одна сатана

«Ворожнеча» – нова антологія Раяна Мерфі, що вже відпрацював формат в «Американській історії жаху» та «Американській історії злочинів». У першому сезоні серіалу автор розповів про заклятих подруг Бетт Девіс і Джоан Кроуфорд – головних голлівудських зірок свого покоління. У другому Мерфі простежить протистояння членів британської королівської родини Чарльза та Діани. Цю саму сюжетну лінію розповідатиме і третій сезон «Корони» – та, найімовірніше, він не вийде на Netflix раніше 2019 року.


Прем’єра: 2018 рік

Канал: FX

Творець: Раян Мерфі («Американська історія злочинів»)

«Джессіка Джонс»

Jessica Jones

Тизер другого сезону серіалу «Джессіка Джонс»

Двічі в одну річку

Після неоднозначної реакції на «Захисників» легко забути про те, що перший сезон «Джессіки Джонс» був чи не найбільш успішним серіалом Marvel на Netflix. Перший серіал за ліцензією видавництва коміксів із жінкою у головній ролі, він несподівано сміливо говорив на складні теми на кшталт сексуального насильства. Перед другим сезоном стоїть завдання вирішити головну проблему – як замінити Девіда Теннанта, персонаж якого тримав глядачів перед екраном усі 13 епізодів.


Прем’єра: 8 березня 2018 року

Сервіс: Netflix

Творець: Мелісса Розенберґ («Декстер»)

У ролях: Крістен Ріттер («Пуститися берега»), Рейчел Тейлор («Анатомія Ґрей»)

Нові серіали


«Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче»

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Трейлер серіалу «Убивство Джанні Версаче»

Пенелопа Крус у новому серіалі Раяна Мерфі

«Американська історія злочинів» уже встигла розповісти про суд над О. Джеєм Сімпсоном та анонсувати розвідку про секс-скандал за участю Білла Клінтона. Другий сезон антології зосередиться на обставинах убивства дизайнера Джанні Версаче. Роль засновника модного бренду Versace виконає володар премії «Сезар» Едгар Рамірес, а його сестри Донателли – Пенелопа Крус. У ролі бойфренда Джанні з’явиться співак Рікі Мартін.


Прем’єра: 17 січня 2018 року

Канал: FX

Творці: Раян Мерфі («Американська історія жахів»), Бред Фальчук («Хор»)

У ролях: Пенелопа Крус («Вікі, Крістіна, Барселона»), Едгар Рамірес («Яскравість»)

«Психіатр»

The Alienist

Трейлер серіалу «Психіатр»

Режисер «Справжнього детектива» переманює на ТБ Даніеля Брюля і Дакоту Фаннінґ

Кері Фукунага відповідав за перший сезон «Справжнього детектива» як режисер. Відтак він випустив на Netflix «Безрідні звірі» з Ідрісом Ельбою і виконав невдалу спробу поставити нову версію «Воно». Новий проект на телебаченні, «Психіатр», повинен дозволити Фукуназі знову продемонструвати головні переваги: створення моторошної атмосфери і вміння співпрацювати із зірками. Даніель Брюль виконує у серіалі головну роль лікаря, який намагається викрити серійного вбивцю неповнолітньої повії на початку ХХ століття. Серед інших акторів – Дакота Фаннінґ і Люк Еванс.


Прем’єра: 22 січня 2018 року

Канал: TNT

Творець: Кері Фукунага («Справжній детектив»)

У ролях: Даніель Брюль («Капітан Америка: Протистояння»), Дакота Фаннінґ («Павутина Шарлотти»), Люк Еванс («Дракула. Невідома історія»)

«Мозаїка»

Mosaic

Трейлер серіалу «Мозаїка»

Експеримент із форматом від творця «Одинадцяти друзів Оушена»

«Мозаїка» – це спроба Стівена Содерберґа винайти новий спосіб розповідати історії. У листопаді режисер «Ерин Брокович» випустив додатки для мобільних платформ, за допомогою яких за однією великою історією про вбивство можна було стежити з різних ракурсів. Додатки доповнять міні-серіалом на каналі HBO. Шість епізодів шоу не матимуть інтерактивності мобільних ігор, але у них фірмовий стиль Содерберґа повинен відчуватися більше.


Прем’єра: 22 січня 2018 року

Канал: HBO

Творці: Стівен Содерберґ («Удача Лохана»), Ед Соломон («Люди в чорному»)

У ролях: Шерон Стоун («Основний інстинкт»), Ґаррет Гедлунд («Трон: Спадок»), Бо Бріджес («Хороший німець»)

«Видозмінений вуглець»

Altered Carbon

Трейлер серіалу «Видозмінений вуглець»

Робокоп проти старіння

«Коли я помер першого разу, мені було 99 років. Та минулої ночі, у віці 365 років, я помер знову. Тож я найняв детектива, щоб він розкрив справу про моє вбивство», – розповідає стурбований голос у трейлері. «Видозмінений вуглець» – це екранізація відомого науково-популярного твору від сценаристки «Острова проклятих» Мартіна Скорсезе та останнього «Термінатора». У головній ролі – Джоел Кіннаман із «Робокопа».


Прем’єра: 2 лютого 2018 року

Сервіс: Netflix

Творець: Лаета Калогрідіс («Острів проклятих»)

У ролях: Джоел Кіннаман («Загін самогубців»), Джеймс П’юрфой («Рим»)

«Гостра вежа»

The Looming Tower

Трейлер серіалу «Гостра вежа»

«Батьківщина» на Hulu

«Терактам 11 вересня 2001 року можна було запобігти», – основна тема «Гострої вежі». Телеадаптація однойменної книги Лоренса Райта, що отримала Пулітцерівську премію, розповідає про протистояння між Центральним розвідувальним управлінням і Федеральним бюро розслідувань, через яке американські спецслужби не змогли зупинити терористів «Аль-Каїди». Документаліст і оскарівський лауреат Алекс Ґібні відповідатиме за те, щоб серіал достовірно змальовував усі події. Своєю чергою, акторський ансамбль із Джеффом Деніелсом та Алеком Болдвіном на чолі додадуть драматизації.


Прем’єра: 28 лютого 2018 року

Сервіс: Hulu

Творці: Ден Фаттерман («Мисливець на лисиць»), Алекс Ґібні («Таксі на темний бік»)

У ролях: Джефф Деніелс («Ньюзрум»), Майкл Штульбарґ («Фарґо»), Алек Болдвін («Бітлджус»)

«Гострі предмети»

Sharp Objects

Обкладинка книги Ґілліан Флінн / Variety

Нова «Велика маленька брехня»?

«Гострі предмети» – дебютний роман авторки «Загубленої» Ґілліан Флінн. Письменниця бере активну участь у розробці телеадаптації історії про журналістку, яка розслідує серію убивств у рідному місті. У головній ролі – п’ятиразова номінантка на «Оскар» Емі Адамс. Режисер – Жан-Марк Валле, відповідальний за «Велику маленьку брехню».


Прем’єра: літо 2018 року

Канал: HBO

Творець: Марті Ноксон («Баффі – переможниця вампірів»)

У ролях: Емі Адамс («Афера по-американськи»), Патриція Кларксон («Зелена миля»)

«Балада про Бастера Скраґґса»

The Ballad of Buster Scruggs

Брати Коен / Georges Biard

Брати Коен виходять на телебачення

Телевізійна адаптація оскароносного фільму «Фарґо» отримала благословення режисерів Ітана і Джоела Коенів, але брати у проекті брали лише символічну участь. «Балада про Бастера Скраґґса» – це повноцінний вихід авторів «Старим тут не місце» на телебачення. Виконаний у жанрі вестерну, міні-серіал вийде у форматі антології. Це означає, що він працюватиме за схемою телевізійного «Фарґо»: історії та персонажі змінюватимуться від сезону до сезону, але стиль і провідні теми залишатимуться незмінними.


Прем’єра: 2018 рік

Сервііс: Netflix

Творці: Ітан Коен, Джоел Коен («Фарґо»)

У ролях: Тім Блейк Нельсон («О, де ж ти, брате?»), Джеймс Франко («Людина-павук 2»), Зої Казан («Рубі Спаркс»)

«Касл-Рок»

Castle Rock

Тизер серіалу «Касл-Рок»

Стівен Кінґ об’єднує зусилля з Джей Джеєм Абрамсом

«Утеча з Шоушенка», «Сяйво», «Зелена миля» – усі ці твори Стівена Кінґа об’єднує зв’язок із вигаданим містечком Касл-Рок. Зробити його центром подій нового серіалу запропонував режисер сьомого епізоду «Зоряних війн» Джей Джей Абрамс. На головну роль він запросив Андре Голланда з «Лікарні Нікербокер» і «Місячного сяйва». З’явиться на екрані й Білл Скарсґорд – виконавець ролі Пеннівайза у новій версії «Воно».


Прем’єра: 2018 рік

Сервіс: Hulu

Творці: Джей Джей Абрамс («Загублені»), Дастін Томасон («Теорія брехні»)

У ролях: Андре Голланд («Місячне сяйво»), Мелані Лінскі («Інформатор!»), Скотт Ґленн («Шибайголова»)

«Маніяк»

Maniac

Світлина зі зйомок серіалу «Маніяк» / Va/ACE Pictures/REX/Shutterstock

Емма Стоун і Джона Хілл вдають божевільних

Ще один проект Кері Фукунаги – чорна комедія на Netflix з Еммою Стоун і Джоною Хіллом. Адаптація норвезького серіалу, це історія про двох пацієнтів психіатричної клініки, які надають перевагу жити у світі своїх фантазій.


Прем’єра: 2018 рік

Сервіс: Netflix

Творець: Патрік Сомервіль («Міст»)

У ролях: Емма Стоун («Ла-Ла Ленд»), Джона Хілл («Вовк із Волл-стрит»)

«Перший»

The First

Шон Пенн / Elvert Barnes

Новий серіал творця «Карткового будинку» – у космосі

Бо Віллімон – творець серіалу «Картковий будинок» і сценарист фільму «Березневі іди». Його новий серіал максимально далекий від політики – у прямому сенсі. «Перший» утілить у життя мрію Ілона Маска: перший політ людства на Марс. У головній ролі – Шон Пенн. Для двократного лауреата «Оскара» фільм стане дебютом на телебаченні.


Прем’єра: 2018 рік

Сервіс: Hulu

Творець: Бо Віллімон («Картковий будинок»)

У ролях: Шон Пенн («Мілк»)