Рух автомобілів Подільським мостом планують запустити у вересні, повідомляє КМДА. 

Зараз на Подільському мосту в напрямку Троєщини будують дорогу з тунелем для виїзду на вулицю Оноре де Бальзака. Там також створюють пересадковий пасажирський вузол, де зійдуться трамвайне сполучення, міська електричка й автобусний маршрут, коментує міський голова Віталій Кличко.

Окрім того, у травні планують відкрили проїзд шляхопроводом на перетині вулиць Полярної й Богатирської, що в Оболонському районі. А всі роботи на шляхопроводі й біля нього хочуть закінчити до осені, додає міський голова. За його словами, там уже укладають асфальтобетонне покриття.

   

Подільсько-Воскресенський міст будували протягом 31 року. Рух мостом для спецтранспорту й автобусів запустили 1 грудня 2023 року. 

У жовтні 2022 року з’явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення. Київрада, зі свого боку, заявила, що не виділяла грошей на будівництво.

У лютому 2023 року прокуратура з’ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень. А в червні Київська прокуратура повідомила, що під час будівництва Подільського мосту могли розікрасти ще 104 мільйони гривень. 

У березні 2024 року міський голова Віталій Кличко повідомляв, що рух автомобілів Подільським мостом запустять улітку, тоді ж почнуть ремонт моста Метро.

   

2 червня 2023 року на перетині вулиць Богатирської й Полярної, що на Оболоні, стартувало будівництво дворівневої розвʼязки. Згідно з кошторисом, будівництво розвʼязки коштуватиме місту 3,1 мільярда гривень. Це більше, ніж бюджет Тернополя на 2023 рік, відзначали в громадській ініціативі «Пасажири Києва». Транспортні експерти вважають такі видатки недоцільними під час воєнного стану.

«Київавтодор» оцінював роботи в 1,3 мільярда гривень, коли проводив тендер у травні 2023-го. На початку червня вартість будівництва дворівневої розвʼязки на Оболоні зросла до двох мільярдів, підрахували в спільноті «Пасажири Києва».

Обкладинка й фото: КМДА