В IT-секторі працює понад дві третини співробітників чоловічої статі, пише Forbes, де підрахували, чи достатньо у сфері жіночих кадрів, щоби замінити чоловіків у разі посилення мобілізації згідно з новим законопроєктом.

Найбільша за виторгом компанія SoftServe має 63% чоловіків із 8000 працівників. Чоловіки переважають і в інших компаніях: 75% у GlobalLogic, 72% в Intellias і 66% в Infopulse. Загалом станом на кінець січня в Україні забронювали від мобілізації лише 3498 спеціалістів, зазначало видання Dou. Це менше 1% від зайнятих в IT-сфері (майже 363 000 фахівців за даними асоціації IT Ukraine).

Зараз фіксують перші ознаки зростання попиту на жінок в IT, каже засновниця Mate Academy Анна Апостол. Кількість жіночих кадрів зросла за останнє десятиліття з 7% до 23%, але темпи зростання призупиняє повномасштабна війна. Наприклад, у 2021 році SoftServe залучила 1570 спеціалісток, а у 2023 році кількість жінок у компанії впала майже вдванадцятеро, до 135 фахівчинь.

Крім того, половина айтівців – розробники, і з них лише 8% становлять жінки. Найбільше жінок серед тестувальників і менеджерів, в HR і рекрутингу. «Знайти заміну мідл- і джуніор-спеціалістам реально. Проте за чоловіків-фахівців рівня сеньйор компанії боротимуться до останнього, щоб їх не мобілізували», – коментує виданню анонімний топменеджер однієї із сервісних компаній.

HR-директорка Luxoft Україна Олена Самборська вважає, що IT-компаніям не вдасться закрити потенційний дефіцит спеціалістів у разі мобілізації чоловіків, але додає, що іноземні замовники, з якими працюють айтівці, «налаштовані оптимістично й не мають паніки через мобілізацію».

   

Жінки в ІТ все ще заробляють менше, ніж чоловіки, ідеться в дослідженні «Жінки в ІТ 2023» польської компанії No Fluff Jobs. Жінки з Польщі, України, Угорщини, Чехії й Нідерландів мають у середньому на 13% нижчу зарплатню, ніж чоловіки. Найкраща ситуація в Польщі, де ІТ-спеціалістки заробляють на 4% менше, ніж чоловіки. В Україні розрив становить 18,25%.