Жінки в ІТ все ще заробляють менше, ніж чоловіки, ідеться в дослідженні  «Жінки в ІТ 2023» польської компанії No Fluff Jobs

Жінки з Польщі, України, Угорщини, Чехії й Нідерландів мають у середньому на 13% нижчу зарплатню, ніж чоловіки. Найкраща ситуація в Польщі, де ІТ-спеціалістки заробляють на 4% менше, ніж чоловіки. У Нідерландах цей показник на 14% менший, у Чехії  на 16%, в Україні  на 18,25%, а в Угорщині  на 17%. Водночас згідно з опитуванням, 63% жінок у технологічній галузі не знають, скільки заробляють колеги на тій самій посаді і з тим самим рівнем досвіду.

Серед опитаних найбільша група українських жінок в ІТ-галузі (26%) заробляє від 500 до 1,1 тисячі доларів. Друга за кількістю респонденток група (16,7%) отримує від 1,1 до 1,6 тисячі доларів. Трохи менше (15,2%) заробляють від 1,6 до 2,2 тисячі доларів.

За останній рік 62,5% жінок в ІТ отримали підвищення заробітної плати, і майже стільки ж (63,5%) задоволені своїм поточним заробітком.  

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Тоді, коли в більшості українців зарплата скоротилася, а дехто її втратив, були професії, у яких середня заробітня плата зросла на 66%. Як змінилися заробітні плати, читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі