X (Twitter) планує запровадити платний доступ для нових користувачів. У Новій Зеландії й Філіппінах вводять річну підписку вартістю один долар, пишуть у CNN.

Нововведення торкнеться лише нових акаунтів. Також користувач може купити преміумпідписку X за 3,99 долара на місяць, тоді не потрібно буде платити додатковий долар на рік.

Нові користувачі, які відмовилися від преміумакаунту й річної підписки, не зможуть створювати й коментувати дописи. Вони зможуть лише читати публікації, дивитися відео й підписуватися на інших людей.

   

У вересні Ілон Маск сказав, що хоче зробити X (Twitter) повністю платним.

Маск вважає, що введення плати за перебування на платформі – це єдиний спосіб усунути проблему ботів. За його словами, X перейде «до невеликої щомісячної оплати», однак конкретну суму й терміни нововведення він не назвав.

У квітні Twitter запустив можливість платної підписки на контент. Упродовж перших 12 місяців від запуску функції Twitter не братиме комісію з авторів контенту. Водночас 30% стягуватимуть за підписки, зроблені в застосунку, Apple і Google. За підписки в браузері комісія становитиме до 10% залежно від платіжної системи.

   

Наприкінці липня 2023-го соцмережа змінила лого на X й оновила кольорове оформлення. Також платформа тепер використовує новий фірмовий шрифт Chirp. Також стало відомо, що платформа планує збирати біометричні дані користувачів; видалити функцію блокування користувачів; запустити функцію відеозвінків; збирати біометричні дані користувачів. Політика Ілона Маска в X (Twitter) допомогла поширити російську пропаганду, свідчить звіт Єврокомісії.