Власник соцмережі X (раніше – Twitter) Ілон Маск заявив, що планує видалити функцію блокування для користувачів у додатку. 

За словами Маска, ця функція «не має сенсу», тож зникне із X, за винятком приватних повідомлень.

Наразі користувачі можуть занести небажану людину до «чорного списку». Після цього заблокований акаунт більше не зможе переглядати повідомлення того, хто його забанив.

Та замість цього Маск пропонує використовувати функцію «вимкнення» (mute), яка прибирає зі стрічки дописи іншого акаунта, але не блокує і не скасовує підписку на нього.

   

У соцмережі X «незабаром» з'явиться функція відеодзвінків. На платформу додадуть відеочат, де можна буде здійснювати дзвінки, не повідомляючи іншим користувачам свій номер.

У жовтні 2022 року власником Twitter став Ілон Маск, який придбав компанію за 44 мільярди доларів і анонсував створення на базі Twitter «нового застосунку X для всього». Маск майже відразу звільнив топменеджмент компанії, запровадив плату за галочку верифікації у Twitter і почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS. 

Наприкінці липня 2023-го соцмережа змінила лого на Х та оновила кольорове оформлення. Також платформа тепер використовує новий фірмовий шрифт Chirp.