Twitter запускає можливість платної підписки на контент, повідомив власник соцмережі Ілон Маск.

Платним можна буде зробити будь-який матеріал, як-от довгий текст чи відео, відзначив Маск. Нововведення буде доступне в налаштуваннях, у розділі «Монетизація».

Упродовж перших 12 місяців від запуску функції Twitter не братиме комісію з авторів контенту. Водночас 30% стягуватимуть за підписки, зроблені в застосунку, Apple і Google. За підписки в браузері комісія становитиме до 10% залежно від платіжної системи, додав Маск.

За рік комісію iOS й Android знизять до 15%, і Twitter додасть до цього «свою невелику суму».

«Ми також допоможемо просувати вашу роботу. Наша мета – максимально сприяти процвітанню авторів контенту», – написав Ілон Маск.

Ще у вересні 2021-го Twitter відкрив для користувачів можливість монетизувати свої блоги за допомогою функції Super Follows. Однак вона була доступна для обмеженого кола користувачів у США, які мають щонайменше 10 тисяч підписників і роблять не менш як 25 публікацій на місяць.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ілон Маск став власником Twitter 27 жовтня 2022 року, придбавши компанію за 44 мільярди доларів. Майже одразу він звільнив генерального директора компанії Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде. Маск також запровадив плату за галочку верифікації у Twitter та почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS.


У квітні 2023-го стало відомо, що алгоритм Twitter маркує публікації про ситуацію в Україні як потенційно шкідливу інформацію, що знижує їхнє охоплення. Це помітили користувачі соцмережі після того, як соцмережа оприлюднила частину вихідного коду, який відповідає за рекомендацію твітів. Пости з темою Ukraine Crisis («Українська криза») позначають «маркерами безпеки», так само як хейтспіч, «координоване цькування» і фейки.

Також Twitter зняв обмеження на урядові облікові записи РФ. У результатах пошуку, у стрічці й у рекомендаціях Twitter знову демонструють російські урядові акаунти тим користувачам, які на них не підписані.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі