Міська влада Києва проведе ще одну, уже третю експертизу зруйнованого російським дроном будинку на вулиці Жилянській, повідомляє депутатка Київради Ксенія Семенова.

Заступник очільника КМДА Вʼячеслав Непоп каже, що 21 серпня в департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА пройшла робоча зустріч із «зацікавленими сторонами» щодо будинку.

Технічне обстеження «Київського промбудпроекту», яке замовили мешканці будинку, нібито не відповідає дійсним нормативно-правовим документам, кажуть у КМДА. КП «Київекспертиза», яке вже визнавало, що будинок не підлягає відновленню, проведе повторне обстеження, додає Непоп.

  

Міський голова Києва Віталій Кличко невдовзі після обстрілу заявив, що будинок на Жилянській відновленню не підлягає. Мешканцям запропонували квартири в новобудові або грошову компенсацію, однак вони не погоджуються з таким сценарієм, створюють ОСББ, проводять незалежну експертизу й вимагають у міської адміністрації відновити будинок. Жителі готові долучитися до відбудови фінансово.

Петицію, яка вимагає відновити будинок, зареєстрували 19 жовтня. Вона зібрала необхідну кількість підписів і чекала на розгляд Київради. У відповідь на петицію міський голова лише підтвердив, що будинок неможливо відновити.

Петиція державного підприємства «Київський промбудпроект» свідчить, що будинок можна відновити, хоч міська влада й заперечує. Дослідження замовили мешканці будинку.

Жителі будинку сумніваються, що комунальне підприємство «Київекспертиза», яке видало звіт про аварійність будівлі в день влучання дрона, узагалі проводило експертизу, говорить мешканка будинку Тетяна Махрінська в коментарі The Village Україна.