Скульптуру Володимира Семківа «Прямостоячий» встановили в центральній залі львівського залізничного вокзалу в межах Львівського тижня скульптури.

Робота виготовлена з алюмінієвого сплаву й сталі та була створена у 2018 році. Скульптура втілює образ людини, яка «попри катаклізми продовжує вірити в майбутнє і йде вперед», пише львівське видання «Високий замок».

За словами куратора виставки Павла Гудімова, скульптура викликала резонанс, як і представлена напередодні робота Василя Корчового «Впевнена». 

«Це велика колона, на якій стоїть на двох ногах, без рук, без голови, чоловічий потужний торс із членом. Без ерекції. І вже пішли питання, чому треба всім дивитися на той член. Але це класна робота Володимира Семківа. Минулого року вона була показана як музейна, тепер вона моментально організовує простір вокзалу», сказав Гудімов в інтервʼю журналістам.

 

Фото: Ya Gallery Lviv

 

Львівський тиждень скульптури відбувається на більш як 10 виставкових просторах, де представлені понад 300 скульптур, обʼєктів та інсталяцій, включно з парковими й вуличними скульптурними проєктами. Подія триватиме до 11 жовтня.

   

Роботу «Впевнена» скульптора Василя Корчового, яку встановили в Стрийському парку у Львові в межах Тижня скульптури, наприкінці серпня облили переробленим мастилом і спробували підпалити. До роботи Корчового, яка засуджує бодішеймінг, була прикута «особлива увага», розповідав куратор виставки.