У холі Південного залізничного вокзалу Києва встановили інсталяцію – триметрову голову письменника Миколи Гогола. Про це повідомляють у «Гоголь Fest».

Голова Гоголя – це скульптура, яка вже багато років є символом фестивалю сучасного мистецтва «Гоголь Fest». Традиційно її встановлюють на місці, де проходить фестиваль.

Цього року скульптуру встановили на Південному вокзалі, хоч Гоголь Fest в Києві не відбувається з 2017 року. «Причина – це ГогольTrain, перший в Європі арт-потяг, який 26 квітня відправиться з Києва в Маріуполь на Startup Гоголь Fest 2019», – говорять організатори.

Це буде повноцінний потяг з 10 вагонів, в якому будуть їхати учасники фестивалю – актори, художники, музиканти, режисери, митці та усі охочі, хто придбає путівку на фестиваль.

 Всередині потяга проходитимуть різні художні імпровізації, перформанси, музичні концерти.


 Голову Гоголя зробили з перфорованого металу для перформансу на відкриття фестивалю у 2008 році (художники – Олексій Нужний і Віталій Седоренко).

Цього року угрупування фастівських художників Colo team на чолі з Антоном Штомпелем та Олександром Харченком переробили голову Гоголя.

 Фестиваль Startup ГогольFest пройде в Маріуполі з 26 квітня до 1 травня 2019 року.

Фото: Артем Галкін