Роботу «Впевнена» скульптора Василя Корчового в Стрийському парку у Львові облили переробленим мастилом і спробували підпалити, повідомив куратор виставки Павло Гудімов.

Скульптуру тимчасово встановили в парку як частину скульптурного маршруту, створеного в межах Львівського тижня скульптури. До роботи Корчового, яка засуджує бодішеймінг, була прикута «особлива увага», розповідав куратор.

Фото: Павло Гудімов

Скульптура до пошкодження. Фото: Павло Гудімов

«Цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста й продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі. Схиляюся до того, що цей акт відбувся на замовлення», – коментує Гудімов.

За словами куратора виставки, наразі триває слідство, яке має встановити винних у вандалізмі.

У команді мистецького обʼєднання «Червоне Чорне», якому належить скульптура, повідомили, що намагаються якнайшвидше ліквідувати пошкодження.

«Сподіваємося, що «Впевнена» буде й надалі тішити тих, кому вона до вподоби. І нагадуватиме всім її критикам про те, що ми живемо в толерантному й демократичному суспільстві», – кажуть у команді.

   

Скульптурний маршрут у Стрийському парку відкрили 18 серпня, там показують вісім скульптур українських і закордонних митців. Усі скульптури виготовили з сірого граніту, добутого в українських кар’єрах. Виставку можна буде оглянути до листопада 2024 року.