Документальний короткометражний фільм «Сендмени» режисера Романа Прокопчука про роботу пляжного патруля вийшов в онлайн-кінотеатрі Takflix.

«Сендмени» – про спостереження за роботою пляжного патруля Києва. 

Зйомки короткого метру проходили в Гідропарку та на озері Тельбін на Березняках. Режисер розповідає, що довелося буквально «жити» на пляжі, щоб відзняти найвдаліші моменти.

Фільм брав участь у короткометражному конкурсі Варшавського кінофестивалю. Його присвятили пам’яті рятувальника Олександра Лешенка, який загинув захищаючи Україну.

   

Онлайн-кінотеатр Takflix заснувала Надія Парфан. За час повномасштабного вторгнення Парфан уже випустила два короткометражні фільми. Команда The Village Україна розпитала Надію Парфан про інстинкт знімати після початку повномасштабного вторгнення та кіновиробництво під час війни.

Takflix – це онлайн-кінотеатр українського кіно. У каталозі кінотеатру доступно близько 100 українських фільмів. Щоб подивитися фільм на платформі, потрібно купити на нього квиток. 10% з кожного квитка на фільм Takflix передає до фонду «Повернись живим», ще 50% – творцям кіно.

У 2022-му на Takflix вийшла трагікомедія «Я працюю на цвинтарі», перший український еротичний серіал «Острів любові», фільм про українського композитора Валентина Сильвестрова, двічі номінованого на «Ґреммі», а також анімація, створена зі сміття.