В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшов документальний фільм «В. Сильвестров» про українського композитора, якого двічі номінували на «Ґреммі».

Це байопік від режисера Сергія Буковського, який вийшов у 2020 році. Фільм триває понад дві години й доступний мовою оригіналу з англійськими субтитрами.

Вартість перегляду – 95 гривень. 50% передадуть власникам прав фільму, а по 10% з кожного квитка – у фонд «Повернись живим».

Фільм охопить кілька періодів у творчості Сильвестрова: співіснування з радянським режимом, захоплення Сильвестрова постмодернізмом і бажання відрефлексувати історичні події останнього десятиліття.

«Через повномасштабне вторгнення Росії 84-річний Сильвестров з власного досвіду знає, як це бути біженцем, а його твори виконують у філармоніях по всьому світу на знак підтримки України», – ідеться в описі до фільму.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Валентин Сильвестров – представник сучасної композиторської школи, лауреат Шевченківської премії й автор 9 симфоній і музики до фільмів Кіри Муратової й Франсуа Озона.


Фільм отримав премію української кіноакадемії «Золота Дзиґа» 2021 року за найкращий звук, а також був номінований Національної премії кінокритиків 2020 року в категоріях «Найкращий документальний фільм» і «Найкращий режисер». Стрічка входить у список 100 найкращих фільмів в історії українського кіно від Національного центру Олександра Довженка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі