Американський журнал The New Yorker опублікував документальний фільм «Літургія протитанкових перешкод» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука («Памфір»).

Це онлайн-премʼєра фільму, який дебютував 13 серпня 2022 року на Sarajevo Film Festival. Картина розповідає про українських скульпторів, які створювали постаті Ісуса Христа для хресних ходів, але після початку повномасштабної війни почали виготовляти протитанкові перешкоди для ЗСУ.

The New Yorker профінансував виробництво «Літургії протитанкових перешкод», а продюсером виступив штатний режисер видання Даніель Ломброзо.

   

Документальна стрічка «Літургія протитанкових перешкод» відкривала Sarajevo Film Festival 13 серпня 2022 року. Після цього фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука, який знімали в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ, узяв участь у понад 80 міжнародних кінофестивалях, зокрема на «Санденсі» й фестивалях у Торонто й Нью-Йорку.

   

Ми спілкувалися з режисером «Памфіра» до прем’єри стрічки на Каннському кінофестивалі, після премʼєри в Україні (зі спойлерами), а також розпитували знімальну групу про знімання в Чернівецькій області.