«Київ Цифровий», Mastercard та iPay.ua почали кампанію для безготівкових розрахунків у транспорті, пише Офіційний портал Києва.

Цифрову транспортну карту в застосунку «Київ Цифровий» можна отримати за одну гривню. Кожному новому користувачу карти нададуть п’ять безкоштовних поїздок.

Після оплати цифрова карта автоматично прив’язується до банківської картки в Apple чи Google Wallet і до пристрою, із якого здійснили оплату.

Вона буде порацювати лише на тому смартфоні, із якого її придбали. Щоб скористатися безкоштовною поїздкою, необхідно піднести смартфон із банківською карткою, якою була оплачена цифрова транспортна карта, до валідатора в громадському наземному транспорті, і поїздка автоматично підтвердиться.

Кампанія триватиме протягом двох місяців – з 4 вересня до 4 листопада 2023 року (або до дати використання бюджету рекламної акції в повному обсязі).

Придбати транспортну карту можна в застосунку «Київ Цифровий», у розділі «Транспортна карта».

   

У Києві будуть тестувати електронний квиток у маршрутках, пообіцяли в комунальному підприємстві «ГІОЦ» наприкінці травня. Нововведення впровадили лише на одному маршруті, №444.

У липні стало відомо, що система безготівкової оплати в маршрутках Києва більше не працює, вона пропрацювала менше двох місяців.

Наприкінці грудня 2022 року петиція про введення безготівкової оплати в маршрутках набрала потрібні голоси, але в Київраді петицію не підтримали. Загалом Київ уже протягом п’яти років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. Ми пояснювали, чому це не вдається.