Кошти, зібрані під час наступного благодійного заходу «Кураж», спрямують на облаштування системи вентиляції в найпростішому укритті дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, повідомили організатори події.

Під час повітряної тривоги в укриття зазвичай спускається близько 120 людей – хворі діти і їхні батьки з чотирьох відділень лікарні. Багатьом із них потрібно продовжувати медичні процедури під час атак, розповідають у команді.

Система вентиляції з регулюванням температури повітря має забезпечити належний рівень кисню в приміщенні. Це критично важливо для комфортного перебування й одужання пацієнтів, відзначають організатори збору.

Система коштує близько 650 000 гривень. Це буде однією з цілей збору. Реципієнтів для решти коштів, які зберуть під час заходу, ще обирають.

Щоб задонейтити, можна придбати квиток на подію за цим посиланням або зробити благодійний внесок безпосередньо на рахунок «Куражу».

Нового реципієнта обрали замість кінотеатру «Жовтень». Спочатку команда планувала зібрати 1,5 мільйона гривень на безбарʼєрність кінотеатру, однак пізніше повідомили, що не зможуть реалізувати проєкт якісно у виділений для цього час.

   

У червні 2023-го «Кураж» повернувся до Києва після 20 місяців паузи. До цього літа «Кураж» перебував на безстрокових канікулах після того, як павільйон №19 на ВДНГ, де захід проводили раніше, зруйнували. 

Уже провели два заходи, третій відбудеться 2 й 3 вересня. Новою локацією для заходів обрали гастрохаб Garage на Подолі.

Редакція The Village Україна публікувала фотографії гостей «Куражу». Про повернення «Куражу» також поговорили з його засновницею Альоною Гудковою.