Благодійна барахолка «Кураж» повертається в червні після більш ніж півторарічної перерви, повідомила засновниця проєкту Альона Гудкова.

У коментарі The Village Україна Гудкова зазначила, що «Кураж» довго шукав локацію, також локації їм пропонували. Урешті обрали гастрохаб Garage у промзоні на Подолі: «Ми обрали Garage із двох причин. Нам потрібна була максимально доступна локація, ми завжди були за безбар’єрність. Серед наших гостей – багато людей із інвалідністю, на кріслах колісних. По-друге, Garage – наші друзі, які надають нам локацію на благодійних засадах».

За її словами, це може бути один захід 10–11 червня, а можливо, проведуть серію заходів «Літні Куражі в Гаражі».

Увесь прибуток із барахолки традиційно передадуть на благодійність.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Кураж» – це благодійний фестиваль із барахолкою, музичною програмою, майстер-класами, лекціями й перформансами, який проводили щомісяця.

Перший «Кураж» відбувся у 2014 році, ще під назвою «Кураж базар», на Арт-заводі «Платформа». На ВДНГ фестиваль проводили з 2018 року. Благодійну барахолку закрили в жовтні 2021 року через будівництво Президентського університету.

У лютому 2021 році в межах підготовчих робіт до будівництва Президентського університету на ВДНГ почали руйнувати павільйон №19, де проводили благодійну барахолку «Кураж». Цей павільйон побудували в 1974 році в стилі радянського модернізму, він був присвячений «товарам народного споживання». У лютому 2022 року активісти виходили на протест проти руйнування «Куражу», але за кілька днів його повністю знесли.


Президентський університет планують побудувати на території ВДНГ протягом 2024–2025 років. У межах будівництва планують звести освітні кампуси, апартаменти для викладачів і студентів, планетарій, гелікоптерний майданчик. Найвища будівля буде висотою 32 метрів.

The Village Україна вже пояснювали, що не так із проєктом Президентського університету й чому від цього може постраждати не тільки павільйон «Куражу».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі