Третій літній «Кураж» проведуть у Garage 2 і 3 вересня, повідомляє засновниця проєкту Альона Гудкова. 

Мета – зібрати 1,5 мільйона гривень на безбар’єрність кінотеатру «Жовтень». «Чому не на військових цього разу? Тому що вони повертаються, повертаються дуже часто з інвалідністю й хочется показати приклад того, як бізнеси, державні й комерційні мають ставати доступними вже вчора для всіх людей України, тим самим проявляючи повагу до рівності всіх і кожного», – коментує Гудкова.

У команді «Куражу» в коментарі The Village Україна розповідають, що з командою «Жовтня» познайомилися в липні. «Для нас безбарʼєрність «Жовтня» – це комбо благодійний проєкт, тому що це одночасно прояв декількох наших цінностей і мрій: безбарʼєрність, культура й улюблений Київ. Нам, як киянам, хотілося би, щоб міські локації ставали доступними, адже ще до повномасштабного вторгнення в Україні налічували більше двох мільйонів осіб з інвалідністю, і зараз ми бачимо, як щодня внаслідок російської агресії це число росте».

На зібрані кошти планують зробити безбар’єрний вхід у кінотеатр, додатково оснастити пандус, зробити доступну вбиральню на першому поверсі й змінити стійки каси, де продають снеки й напої. Таким способом перший поверх кінотеатру стане безбар’єрним. Крім того, навігацію й онлайн-інструменти додадуть на сайт, щоб гості з інвалідністю могли відвідати сеанс, скориставшись доступними сидіннями. Фінальний перелік робіт і кошторис обіцяють опублікувати на платформі dobro.ua.

Квитки можна придбати на місці й онлайн за посиланням. Вони коштують 250 гривень. Безоплатний вхід буде для військових, вагітних, людей з інвалідністю, дітей до 12 років і гостей літнього віку.

   

На вихідних 29–30 липня відбувся другий «Кураж» під час повномасштабної війни. До цього літа «Кураж» перебував на безстрокових канікулах після того, як павільйон №19 на ВДНГ, де захід проводили раніше, зруйнували. Захід у гастрохабі Garage був повністю благодійним. Увесь прибуток і донейти спрямують на фінансування благодійних проєктів: оплату протезів для захисників України й пацієнтів Superhumans Center, а також придбання тактичної медицини для фонду «Птахи» волонтерки Тати Кеплер.

Цими вихідними «Кураж» відвідали 10 000 гостей, у барахолці взяли участь 200 локальних брендів і вінтажників. На зірковій алеї зібралися понад 30 учасників. А ще приручили 14 котиків.

Редакція The Village Україна публікувала фотографії гостей «Куража». Про повернення «Куража» також поговорили з його засновницею Альоною Гудковою.

   

«Жовтень» – кінотеатр на шість залів, розташований на вулиці Констянтинівська, 26, біля станції метро «Контрактова площа». Працює з 1931 року. У 2014 році кінотеатр згорів, але у 2015-му його відновили й знову відкрили для глядачів. Про те, що кінотеатр хочуть зробити інклюзивним, стало відомо у вересні 2022 року.