У Києві оновили мапу укриттів, відтепер вона доступна у вебверсії на базі застосунку «Київ Цифровий» та в самому додатку, повідомляє КМДА.

Інформацію про сховища на цих мапах актуалізуватимуть щотижня, водночас попередню мапу укриттів, яка з 2022 року працювала на платформі Google Maps, більше не оновлюватимуть.

Щоб подивитися мапу в застосунку «Київ Цифровий», потрібно зайти в меню «Сервіси» до розділу «Безпека». У застосунку мапа доступна навіть за відсутності інтернету. Щоб користуватися сервісом поза мережею, достатньо напередодні один раз відкрити застосунок у зоні, де є зв'язок. Мапа автоматично завантажиться у фоновому режимі.

У налаштуваннях профілю в розділі «Мапи» можна переглянути, який обсяг на пристрої займають мапи та видалити їх за потреби, додають у КМДА.

У застосунку також можна залишити відгук про укриття, наприклад, повідомити, якщо в укритті неналежні умови або воно виявилося зачиненим. Щоб скористатися формою зворотнього зв’язку, потрібно в інформаційній картці сховища обрати опцію «Повідомити про стан укриття». 

   

Станом на серпень укриття облаштувалиу більш ніж 100 закладах освіти Києва. Загалом на ремонт укриттів у Києві в 2023 році виділили 1,1 мільярда гривень.

Лише 15% укриттів в місті придатні для використання без суттєвих зауважень, заявляли у міністерстві стратегічних галузей промисловості в червні 2023-го. У КМДА натомість запевняли, що придатні 65% укриттів, а ще 21% можуть стати такими за умови додаткового облаштування.