У більш ніж 100 закладах освіти Києва облаштували укриття. Обіцяють облаштувати ще в трьох сотнях, повідомили в КМВА.

Загалом планують облаштувати 437 укриттів у закладах освіти.

Для декількох шкіл зроблять окремі власні підземні укриття. Це будуть пілотні проєкти. Такі споруди розташують на території закладу. Їх введуть у роботу до кінця року.

Якщо в закладах освіти будуть відсутні сховища, вони украдатимуть угоди з сусідніми об’єктами, які мають укриття з достатньою кількістю місць.

За інформацією військової адміністрації, на цьому етапі укриттями забезпечили 83% дитячих садків і 91% шкіл, 95% закладів професійної й професійно-технічної освіти, 75% закладів фахової передвищої й вищої освіти.

   

Форми й формати навчання оберуть за результатами проведених робіт щодо облаштування сховищ.

У Києві лише 15% укриттів придатні для використання без суттєвих зауважень, каже міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Водночас у КМДА заявляють, що «деякі урядовці маніпулюють фактами» про те, що нібито лише 15% укриттів є придатними для експлуатації. За даними міської влади, 65% укриттів Києва є придатними, ще 21% може бути таким, однак за умови додаткового облаштування.

На ремонт укриттів у Києві додатково виділили 750 мільйонів гривень. Загальна сума, виділена на ремонт сховищ у 2023 році, зросла до 1,1 мільярда гривень.