Київ розробляє план масового будівництва споруд подвійного призначення, які у воєнний час можуть використовуватися як укриття, заявив мер Віталій Кличко, пише «Інтерфакс-Україна». 

Ключовий план включає будівництво приміщень подвійного використання, які можуть використовуватися як укриття у воєнний час, а в мирний – для інших господарських цілей. Зокрема передбачається будівництво паркінгів, захищених холів і залів у дитячих садках і школах, підземних переходів.

Кличко додав, що проєкт реалізовується коштом міського бюджету. На кожен район Києва виділили по 10 мільйонів гривень. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У КМВА перевіряли стан укриттів на тлі обстрілів столиці та через скарги киян. Станом на 1 січня 2023 року в Києві відкрито близько 400 місць, де можна заховатися під час обстрілу. Якщо укриття закрите, то треба телефонувати 101 або 1551. Тоді рятувальники будуть приїжджати та відкривати укриття власноруч.


Менше половини укриттів Києва мають справне електропостачання – результати громадського моніторингу

У 2023 році КМДА спрямує на ремонт укриттів понад 350 мільйонів гривень. Зокрема, 290 мільйонів підуть на ремонт укриттів у підвальних приміщеннях житлових будинків у всіх 10 районах міста. Ще 61 мільйон витратять на роботи в спорудах цивільного захисту, розташовані в Дарницькому, Деснянському, Оболонському й Святошинському районах.


КМДА продовжить будівництво паркінгів у Києві, оскільки «є гостра потреба». 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі