У Києві з початку 2023 року відкрили 127 укриттів, їх загальна кількість зросла до 4141, повідомляє КМДА. Більшість із них – це найпростіші укриття, ще близько тисячі є спорудами подвійного призначення.

У КМВА також пообіцяли, що закритих укриттів у місті більше не буде. За їхніми словами, укриття, на які скаржилися містяни, перевірили й усунули проблеми у більшості з них.

Якщо ж будь-яке укриття зачинене під час повітряної тривоги, містянам рекомендують телефонувати на номери 1551 і 101. У КМДА обіцяють, що рятувальники «Київської служби порятунку» забезпечать до нього доступ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київ розробляє план масового будівництва споруд подвійного призначення, які у воєнний час можуть використовуватися як укриття. На кожен район Києва виділили по 10 мільйонів гривень.


Менше половини укриттів Києва мають справне електропостачання – результати громадського моніторингу.

У 2023 році КМДА спрямує на ремонт укриттів понад 350 мільйонів гривень. Зокрема, 290 мільйонів підуть на ремонт укриттів у підвальних приміщеннях житлових будинків у всіх 10 районах міста. Ще 61 мільйон витратять на роботи в спорудах цивільного захисту, розташовані в Дарницькому, Деснянському, Оболонському і Святошинському районах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА