Процедуру отримання відпустки і звільнення спростили для поранених бійців і військових, які хворіють, повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Тепер військовослужбовцям не потрібно повертатися до військової частини, щоб оформити відпустку чи звільнення із лав ЗСУ. Зміни вже внесли до відповідного закону.

У Міноборони пояснюють, що воїни, яких ВЛК визнала непридатними до військової служби або яким була призначена відпустка для лікування після хвороби чи поранення, направлятимуть до ТЦК та СП.

За допомогою електронного документообігу можна буде отримати необхідні документи щодо відпустки або звільнення. Інформацію про процес проходження ВЛК можна відстежувати на вебпорталі «Турбота».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада 28 червня 2023 року ухвалила законопроєкт про доплати й відпустки для військовослужбовців під час дії воєнного стану. Усім військовослужбовцям подовжили щорічну відпустку на 20 днів, тепер її загальна тривалість становитиме 30 днів.


У грудні 2022-го українським військовослужбовцям дозволили брати відпустки під час дії воєнного стану. Частину щорічної відпустки можуть надати один раз протягом року за умови, якщо кількість відсутніх військових у певному підрозділі не перевищуватиме 30%. Досі кожна з цих відпусток мала бути не більш як на 10 днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Міноборони