Верховна Рада дозволила українським військовослужбовцям брати відпустки під час дії воєнного стану, повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєкт №8081 підтримали 269 депутатів. Це може бути щорічна основна відпустка чи відпустка за сімейними обставинами й за інших поважних причин.

Частину щорічної відпустки можуть надати один раз протягом року за умови, якщо кількість відсутніх військових у певному підрозділі не перевищуватиме 30%.

Кожна з цих відпусток має бути не більш як на 10 днів. У тривалість не входить час, необхідний на проїзд по Україні, якщо це займає не більше двох діб в один кінець.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Тривалість робочого часу працівників у період воєнного стану не може перевищувати 60 годин на тиждень (у мирний час – 40 годин).

Під час воєнного стану можуть обмежуватися такі конституційні права та свободи: право на недоторканність житла, таємницю листування, телефонних розмов, невтручання в особисте й сімейне життя, свободу слова й думки, на ведення підприємницької діяльності, розпоряджатися своєю власністю, професійну правничу допомогу. Також забороняється проведення страйків, масових зібрань й акцій. Вибори президента й Верховної Ради не проводяться.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Міноборони