Уряд звільнив двох голів РДА в Києві через неналежний стан укриттів. Це голови Деснянської та Святошинської адміністрацій Дмитро Ратніков і Сергій Павловський, повідомляє пресслужба уряду.

Догани оголосили очільнику КМДА й міському голові Віталію Кличку, а також начальнику КМВА Сергію Попку. Вони понесуть дисциплінарну відповідальність.

З посад також звільнили голів Житомирської, Білоцерківської та Конотопської районних держадміністрацій. Крім того, догани отримали ще чотири очільники РДА у Києві (Голосіївської, Оболонської, Печерської та Соломʼянської) і двоє перших заступників Дарницької та Шевченківської районних держадміністрацій.

Від тимчасового виконання обовʼязків звільнили голів Дніпровської та Подільської РДА Павла Бабія та Сергія Коваленка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після загибелі людей біля закритого укриття в Деснянському районі 1 червня КМДА ухвалила рішення, за яким укриття в Києві мають бути відкриті постійно, а не лише під час повітряної тривоги. Президент Володимир Зеленський також доручив провести ревізію всіх захисних споруд у країні.


10 червня 2023 року в Києві закінчили перевіряти укриття: комісія працювала протягом восьми днів і провела перевірку всіх 4655 укриттів міста. За результатами, лише 15% сховищ придатні для використання без суттєвих зауважень, каже міністр. Ще 50%, або половина, технічно придатні, але їх «треба доводити до ладу».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі