Суд призначив провести четверту експертизу щодо незаконної надбудови «будинку-монстру» на Подолі, повідомляє журналіст The Village Україна Серж Хуцану із зали суду. 

Сьогодні, 21 червня, у залі судових засідань №3 Північного апеляційного господарського суду відбулося перше за три роки засідання щодо справи про демонтаж незаконної частини «будинка-монстра» на Подолі.

Судді розглянули висновок третьої комплексної експертизи, яка мала встановити порушення з боку власника ТОВ «Пателі Лізинг» норм будівництва в історичному районі міста й законність надбудови чотирьох додаткових поверхів будівлі й ухвалили рішення про демонтаж.

Тож судді призначили проведення четвертої експертизи, проте не аргументували цього рішення, ділиться із The Village Україна активістка «Автомайдану», яка брала участь у судових процесах навколо будівлі, Катерина Бутко. «Фактично це означає, що ще рік-півтора з цим будинком точно не буде ніяких рухів», – додає вона.

Анна Бобирєва для The Village Україна

За словами адвоката ТОВ «Пателі Лізинг», проводитимуть експертизу у Львові. Імовірно, це робитиме Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз, підкреслює активістка. 

«Хоч є інформація про те, що власник будинку ТОВ «Пателі Лізинг» банкрут, але це не має значення, адже будинок наразі знаходиться у власності ОСББ, до якого входять інвестори. Тому демонтувати або вводити його в експлуатацію залежно від рішення суду теж будуть інвестори. Якщо суд зобовʼяже до демонтажу КМДА, то місто це робитиме за бюджетні кошти, а вже потім подасть позов до суду на відшкодування в ОСББ», – підсумовує Катерина Бутко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Будинок «Подол Престиж» на розі вулиць Нижній Вал і Костянтинівської зводили без дозволів на роботи та з порушенням державних будівельних норм, постановив Господарський суд у листопаді 2019 року. У січні 2021 року Верховний Суд поновив справу щодо надбудови «будинку-монстра» на Подолі. Паралельно тривав судовий процес щодо введення будинку в експлуатацію.

The Village Україна розповідали, що відбувається зі скандальним ЖК «Подол Престиж» на Подолі. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі