Директору департаменту муніципальної безпеки Романові Ткачуку вручили підозру у справі про загибель людей біля зачиненого укриття в Києві, повідомили в КМДА.

У межах кримінального провадження Ткачука підозрюють у неналежному виконанні службових обовʼязків.

Підозру чиновнику влучили на робочому місці, наразі обирають запобіжний захід, відзначають у КМДА.

За службову недбалість, що привела до тяжких наслідків, можна отримати позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Фото: КМДА

Під час ракетної атаки в ніч на 1 червня три людини загинули біля зачиненого укриття поліклініки в Деснянському районі. Чотирьом службовим особам, зокрема заступниці Деснянської РДА, інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, і залишення у небезпеці, що призвело до смерті.

Невдовзі КМДА ухвалила рішення, за яким укриття в Києві мають бути відчинені постійно, а не лише під час повітряної тривоги.

Президент Володимир Зеленський також доручив провести ревізію всіх захисних споруд у країні. У Києві після перевірки всіх 4655 укриттів міста виявили, що лише 15% придатні без суттєвих зауважень, за даними урядової комісії. 

У КМДА кажуть, що це маніпуляція і що придатними є 65% укриттів у місті, водночас 21% можуть стати такими за умови додаткового облаштування.


Роман Ткачук з 1999 року працював в аварійно-рятувальних службах. У 2015 році став начальником управління з питань надзвичайних ситуацій департаменту міського благоустрою, а у 2018-му очолив управління з питань цивільного захисту КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА