Укриття в Києві можуть одночасно вмістити 2,8 мільйона людей, повідомив під час брифінгу начальник управління з питань цивільного захисту Роман Ткачук.

Ідеться про 4655 укриттів і сховищ, які входять до фонду захисних споруд: станції метрополітену, підземні переходи, підземні паркінги, підвальні й напівпідвальні приміщення, відзначив Ткачук.

За словами Ткачука, наразі в місті перебуває 2,9 мільйона людей. Водночас, за даними КМДА, станом на початок травня в Києві проживали понад 3,6 мільйона мешканців.

В управлінні відзначають, що в місті є дефиціт укриттів. Щоб вирішити цю проблему, місто придбає близько 200 модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання. Крім того, проведуть інвентаризацію наявних підвальних і цокольних приміщень, щоби ними доповнити фонд захисних споруд, де це технічно можливо.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після загибелі людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі 1 червня КМДА ухвалила рішення, за яким укриття в Києві мають бути відчинені постійно, а не лише під час повітряної тривоги. Президент Володимир Зеленський також доручив провести ревізію всіх захисних споруд у країні.

Станом на ранок 9 червня перевірили 91% укриттів Києва, або 4232 об’єкти. З вільним доступом – менше половини укриттів, а в належному стані – ще менше, повідомляє міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Натомість у КМДА кажуть, що дві третини приміщень – придатні як укриття.

На ремонт укриттів у Києві додатково виділили 750 мільйонів гривень. Тож загальна сума, виділена на ремонт сховищ у 2023 році, зросла до 1,1 мільярда гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі