Київ придбає близько 200 модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Крім того, КМДА планують оснастити вже наявні сховища автоматизованою системою відкриття. Таку систему поставлять на близько трьох тисячах укриттів.

Кодові системи вже почали тестувати в Дарницькому районі, надалі їх встановлюватимуть по всьому місту.

Крім того, проведуть інвентаризацію наявних підвальних і цокольних приміщень, щоби ними доповнити фонд захисних споруд, де це технічно можливо, додає Пантелєєв.


КМДА вилучатиме укриття протягом доби, якщо орендарі перешкоджатимуть доступу до них. За даними КМДА, зараз у приватній власності перебувають 27,5% укриттів. Здебільшого доступ до них неможливий.


Станом на ранок 9 червня перевірили 91% укриттів Києва, або 4232 об’єкти. З вільним доступом – менше половини укриттів, а в належному стані – ще менше, повідомляє міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Натомість у КМДА кажуть, що дві третини приміщень придатні як укриття.


Проєкт рішення про створення захисних конструкцій на зупинках громадського транспорту в столиці опублікували на сайті Київради 10 серпня 2022 року.  Однак міський голова Віталій Кличко стверджував, що місто на це не має коштів. Але наприкінці вересня проєкт рішення підтримала постійна комісія Київради з питань транспорту, звʼязку й реклами. У січні 2023 року в КМДА заявили, що не робитимуть бетонні укриття на зупинках.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі