Київська ініціатива «Дикий Лівий» показала, який вигляд матиме парк на лівому березі Дніпра, що має простягнутися від моста Метро до заказника «Горбачиха» вздовж Микільської Слобідки.

Концепт розробляла українська команда SBM Studio, яка також спроєктувала «Саржин Яр» у Харкові й проєкти Києві й Дніпрі. Його вже презентували очільнику «Київзеленбуду» Олексію Королю.

Фото: Олена Фатєєва

Як зазначила засновниця SBM Studio й архітекторка Ольга Клейтман у коментарі Pragmatika, передбачили водонепроникне покриття доріжок у разі підтоплення. Також лівий берег хочуть зробити з вільним доступом до води для всіх груп населення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У листопаді 2021 року київська ініціатива «Дикий Лівий» почала збирати кошти на розроблення концепції ревіталізації прибережних зон лівого берега Дніпра й Микільської Слобідки.


На березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9, забудовник планував звести три 25-поверхових будинки (ЖК Sundance). Проти будівництва виступали місцеві жителі. Будівництво заморозили через судові позови й кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

У серпні 2021 року будівництво поновили, на ділянку заїхала будівельна техніка. Місцеві жителі знову вийшли на протести. На їхню вимогу комунальні служби привезли бетонні блоки, щоби перекрити проїзд для техніки. Будівництво призупинили, 30 серпня паркан демонтували.

1 вересня 2021 року Київрада виділила три ділянки загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. Землі передали на баланс КО «Київзеленбуд». За даними Київради, ідеться про територію вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової й вулиці Микільсько-Слобідської, 7–9.

19 листопада Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки на вулиці Микільсько-Слобідській, 7–9, для подальшого створення парку.

Наприкінці листопада Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) провела позапланову перевірку й зупинила незаконні будівельні роботи на ділянці по вулиці Микільсько-Слобідська, 7–9.


У січні 2022 року стало відомо, що на Микільській Слобідці хочуть збудувати спорткомплекс, але місцеві виступили проти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі