Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) провела позапланову перевірку й зупинила незаконні будівельні роботи на ділянці по вулиці Микільсько-Слобідська, 7-9, повідомляють у ДІАМ.

Серед порушень будівництва – втричі більша розрахункова щільність населення за допустиму, а також нестача необхідної кількості машиномісць.

У ДІАМ зазначають, що приписи інспекції є обов'язковими для виконання.

Також інспекція планує перевірити законність містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, які видав Департамент містобудування та архітектури КМДА.

У разі порушення ДІАМ звернеться до суду з вимогою скасувати будівництво.


На березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9, забудовник планував звести три 25-поверхових будинки (ЖК Sundance). Проти будівництва виступали місцеві жителі. Будівництво заморозили через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

У серпні 2021 року будівництво поновили, на ділянку заїхала будівельна техніка. Місцеві жителі знову вийшли на протести. На їхню вимогу комунальні служби привезли бетонні блоки, щоби перекрити проїзд для техніки. Будівництво призупинили, 30 серпня паркан демонтували.

1 вересня 2021 року Київрада виділила три ділянки загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. Землі передали на баланс КО «Київзеленбуд». За даними Київради, ідеться про територію вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової та вулиці Микільсько-Слобідської, 7–9.

19 листопада Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для подальшого створення парку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ДАМІ