У Києві презентували проєкт нового спорткомплексу на Микільській Слобідці, повідомив голова громадської організації «Рада з урбаністики Києва» Віталій Селик.

Комплекс розрахований на 15,8 тисяч глядачів. Його будівництво хочуть завершити у 2024 році, щоб встигнути подати заявку на проведення матчів «Євробаскет-2025».

Концепція спорткомплексу. Фото: Віталій Селик

Наразі земельні ділянки, де планують будувати спортивну арену, належать «Ощадбанку». Міністерство молоді та спорту планує викупити їх за державний кошт, збудувати спорткомплекс і облаштувати навколо нього парк і набережну.

Концепцію презентували громаді. За інформацією Віталія Селика, громада загалом не проти такого проєкту, але просить вирішити логістичні проблеми (створити додаткові проїзди, переходи і паркомісця), а також облаштувати зелену зону вздовж берегової лінії Дніпра від моста Метро через Горбачиху до Північного моста.

Транспортна інфраструктура поблизу ділянки, де планують будувати спорткомплекс. Фото: Олег Симороз

У той же час інший громадський діяч і мешканець Микільської Слобідки Олег Симороз написав у своєму блозі, що погоджень від громади чиновники не отримали.

На місці, де планують звести спорткомплекс, раніше точилася боротьба за збереження прибережної смуги Дніпра від житлової забудови і створення тут парку. «Громада висловила чітку позицію, що на цьому місці проливалася кров, і будівництво спорткомплексу є недолугим підходом» – написав Симороз. 

За словами Симороза, громадськість пообіцяли «почути» і долучити до робочої групи при міністерстві, яка займатиметься створенням нового спорткомплексу.

При цьому, як пише активіст, на ділянці вже почали ставити будівельний паркан – без майнових прав і відповідної контрольної картки.


На нараді також був присутній юрист забудовника ТОВ «Нова Слобідка». Нещодавно компанія представила новий проєкт забудови Микільської Слобідки, попри те, що будівництво визнали незаконним і зупинили.

На візуалізаціях можна побачити три пронумеровані комплекси висотних будівель.

Комплекси 1 і 2 на планах розташовані саме на тих ділянках, де місто хоче будувати спортивну арену.

Про боротьбу за ділянку на Микільсько-Слобідській, 7-9, на якій зобразили комплекс 3, ми писали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі