Київська ініціатива «Дикий Лівий» збирає спільнокоштом 150 тисяч гривень на розроблення концепції ревіталізації прибережних зон лівого берега Дніпра та Микільської Слобідки.

Наразі ініціатива зібрала вже 17 тисяч гривень. Гроші можна передати до кінця грудня 2021 року.

У листопаді-грудні 2021 року архітектурна студія SBM очне розробляти концепцію проєкту.

Потім її разом із генпланом парку «Микільська Слобідка» передадуть місту для подальшого використання під час проєктування зелених зон на березі Дніпра.

У команді проєкту кажуть, що це шанс захистити природний рекреаційних берег Дніпра від забудови та бетонування.

У грудні планують провести воркшоп на проєктування скверу «Микільська Слобідка» як пілотного проєкту. Тоді й оберуть проєкт-переможець.

Очікується, що Київрада затвердить Концепцію розвитку прибережних зелених територій Лівого берега Дніпра у 2022 році, а протягом 2022–2023 років комунальники облаштують сквер на Микільській Слобідці.


На березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9, забудовник планував звести три 25-поверхових будинки (ЖК Sundance). Проти будівництва виступали місцеві жителі. Будівництво заморозили через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

У серпні 2021 року будівництво поновили, на ділянку заїхала будівельна техніка. Місцеві жителі знову вийшли на протести. На їхню вимогу комунальні служби привезли бетонні блоки, щоби перекрити проїзд для техніки. Будівництво призупинили, 30 серпня паркан демонтували.

1 вересня 2021 року Київрада виділила три ділянки загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. Землі передали на баланс КО «Київзеленбуд». За даними Київради, ідеться про територію вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової та вулиці Микільсько-Слобідської, 7–9.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Дикий Лівий»