Культурний центр «Краків» у приміщенні колишнього кінотеатру почне роботу 3 червня, повідомили в мережі «Київський культурний кластер» (раніше – «Київкінофільм»).

Будівлю відкриють після капітального ремонту, який тривав із 2018 року.

Уже оприлюднили програму подій на перший вікенд 3–4 червня. Зокрема, у центрі проводитимуть майстер-класи й квести для дітей, також у програмі –показ фільму «Холодна війна» польського режисера Павла Павліковського, концерти й джаз-клуб.

Фото: Іван Степурін

Упродовж літа культурний центр працюватиме в тестовому режимі: поступово запускатимуть локації, формуватимуть програму освітніх, мистецьких і соціальних проєктів, налагоджуватимуть співпрацю з операторами культурних послуг.

«Краків» має стати «вільною київською сценою для різноманітних подій» і «місцем діалогу та репрезентації культурних продуктів», кажуть у «Київському культурному кластері».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Культурний центр «Краків» розташований у будівлі колишнього кінотеатру «Краків», який побудували ще в 1968 році на Русанівській набережній. Центр почав діяти в жовтні 2015 року. У 2018 році будівлю закрили на капітальний ремонт. На реконструкцію «Кракова» з міського бюджету виділили 118 мільйонів гривень.

Спочатку ремонт здійснювала компанія ТОВ «Інтеграл Буд-Стандарт», але через порушення термінів і технології угоду переуклали з ТОВ «Ж.О.К». Над проєктом реконструкції працювала компанія «BVI Group».

Візуалізації культурного центру «Краків». Зображення: КМДА

У листопаді 2020 року в кінотеатрі завершили фасадні роботи, проклали комунікації і встановили ліфт. Відкриття оновленого центру планували листопад 2021 року, потім перенесли на квітень 2022-го. Наприкінці березня 2023 року повідомляли, що центр відкриють до Дня Незалежності України.

У культурному центрі буде кінозал, театральна студія, музичні сцени, студія звукозапису, коворкінг і репетиційна база для різних колективів.


Інші кінотеатри муніципальної мережі «Київкінофільм», до якої належить «Краків», також перетворять на «багатофункціональні культурні центри». Вони надаватимуть комплекс послуг «для вирішення культурних запитів містян».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі