У кінотеатрі «Краків» на Русанівці, який перетворюють на концертно-театральний хаб «Європейський культурний центр «Краків», уже завершили фасадні роботи, проклали комунікації та встановлюють ліфт, передає «Вечірній Київ».

«Робочі вже завершили монтувати малу сцену та ліфт, який передбачили для людей з інвалідністю. Повністю залили бетоном підлогу й обклали плиткою вбиральні. Завершили штукатурити стіни, облаштували сходи та готують тепломережі до зими. Важливо, що вже закінчені роботи фасаду, і нині «Краків» вже майже виглядає так, як на візуалізаціях. Узимку будівельники будуть займатися внутрішніми роботами», – кажуть в установі.

Центр планують відкрити в травні-червні 2021 року. Тут показуватимуть фестивальне кіно, працюватиме джаз-клуб, студія звукозапису, а холи Центру здаватимуть в оренду різноманітним гурткам. Також тут працюватимуть невеликі кафе та кав’ярні.


 Європейський культурний центр «Краків» почав діяти в занедбаному приміщенні кінотеатру «Краків» 23 жовтня 2015 року. У 2018 році будівлю закрили на капітальний ремонт. На реконструкцію «Кракова» із міського бюджету виділили 118 мільйонів гривень, із яких наразі використали 30 мільйонів. 

 Спочатку ремонт здійснювала компанія ТОВ «Інтеграл Буд-Стандарт», але через порушення термінів і технології угоду переуклали з ТОВ «Ж.О.К». Над проєктом реконструкції працювала компанія «BVI Group».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Вечірній Київ»