Оновлений кінотеатр «Краків» на Русанівській набережній відкриють восени, повідомила директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Будівлю відремонтували за кошти міста, і вона отримала назву Європейський культурний центр «Краків». Після завершення всіх робіт там буде театральна студія, кілька музичних сцен, студія звукозапису, місце для коворкінгу та репетиційна база для різних колективів, а у великій залі демонструватимуть фестивальне кіно.

За словами Барінової, оновлення «Кракова» стало першим зразком перетворення радянського кінотеатру на багатофункціональний простір. Схожі проєкти можна реалізувати в інших кінотеатрах: «Загреб», «Братислава», «Кіото», «Флоренція» тощо.


Європейський культурний центр «Краків» почав діяти в занедбаному приміщенні кінотеатру «Краків» 23 жовтня 2015 року. У 2018 році будівлю закрили на капітальний ремонт. На реконструкцію «Кракова» із міського бюджету виділили 118 мільйонів гривень.

Спочатку ремонт здійснювала компанія ТОВ «Інтеграл Буд-Стандарт», але через порушення термінів і технології угоду переуклали з ТОВ «Ж.О.К». Над проєктом реконструкції працювала компанія «BVI Group».

У листопаді 2020 року у кінотеатрі завершили фасадні роботи, проклали комунікації та встановили ліфт.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Вечірній Київ»