На 17 станціях Київської міської електрички тепер можна розрахуватися безконтактно. Поки що функція працює в тестовому режимі.

Валідатори з функцією безконтактної оплати встановили на таких зупинках: «Протасів Яр», «Київ-Деміївський», «Лівий берег», «Лівобережна», «Київ-Дніпровський», «Русанівка», «Троєщина», «Троєщина-2», «Почайна», «Зеніт», «Рубежівський», «Святошин», «Борщагівка», «Київ-Волинський», «Караваєві дачі», «Сирець» і «Вишгородська» .

Щоб розрахуватися, треба прикласти банківську картку, транспортну картку або пристрій з NFC до валідатора. Підтвердити розрахунок можна, якщо прикласти транспортну чи банківську картку до електронного пристрою в касирів. Вони мають зявитися «найближчими тижнями».

Раніше цю функцію обіцяли ввести до кінця 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Курсування міської електрички в Києві після початку повномасштабної війни відновили в березні під управлінням «Укрзалізниці» (замість «Київпастрансу»). На маршруті додали зупинки, які до початку повномасштабного вторгнення РФ не функціонували. Загалом на маршруті електричка робить 20 зупинок.

«Укрзалізниця» за цей час також повністю оновила всі потяги міської електрички, запустила онлайн-портал для пасажирів Kyiv City Express та відремонтувала станцію «Видубичі».

Вартість проїзду в електричці зараз коштує 15 гривень. Квитки також можна купити в чат-боті «Укрзалізниці», на деяких станціях у касирів або в потягах у контролерів. Міська електричка, на відміну від решти наземного транспорту Київа, не зупиняється під час повітряних тривог.


Також станції електрички хочуть перейменувати, комісія Київради вже погодила рішення. Ми розповідали, що зміниться.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі