У Подільському районі Києва відремонтували ще три житлові будинки, пошкоджені внаслідок російських обстрілів, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

Це будинок на проспекті Свободи, а також дві пʼятиповерхівки на вулиці Межовій, які постраждали одночасно в березні 2022-го. Ракета вибухнула поблизу будівель: вибило вікна, дверні балконні блоки, вхідні двері до підʼїздів, також зруйновані дах, покрівля й система внутрішніх комунікацій.

Будинки повністю оновили, утеплили фасад, у більшості квартир зробили аварійний ремонт.

Відновлення ще двох багатоповерхівок на вулиці Глибочицькій, пошкоджених через обстріли російських окупантів, триває в Шевченківському районі. В один із будинків російська ракета влучила навесні 2022 року, а в сусідній – улітку.

«Будівельники на цих об’єктах посилено працюють, щоб завершити відновлювальні роботи до середини липня 2023 року», – зазначив Віталій Кличко.

Багатоповерхівку у Святошинському районі, яка постраждала внаслідок масованої атаки «шахедами» 8 травня, додали до списку будівель, які відновлюватимуть оперативно, додають у КМДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Улітку 2022-го місто почало відновлювальні роботи житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань. Будинки в Подільському й Шевченківському районах входять до цього переліку. Розповідаємо, що відбулося за рік із постраждалими від обстрілів будинками на Лобановського, Жилянській, Чорнобильській, а також із «Львівським кварталом».


Нагадаємо: відновлення 17-ти найбільш пошкоджених російськими обстрілами житлових будинків розпочали на початку літа минулого року. Це, зокрема, будинки у Святошинському, Оболонському й Шевченківському районах столиці. Минулого року відновили 11 будинків, цього року – ще три, які Кличко сьогодні оглянув.

Майже 700 будівель пошкоджені в Києві з початку повномасштабного вторгнення. Це інфраструктурні, соціальні й житлові будівлі. На відновлювальні роботи з резервного фонду міського бюджету виділили понад 600 мільйонів гривень, ще 200 мільйонів надав уряд України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Віталій Кличко