Російські окупанти вночі 8 травня атакували Київську й Одеську області дронами й ракетами Х-22.

Київська область

Над Київською областю вночі 8 травня українська ППО знищила всі 35 ворожих «шахедів», які запустили з Брянської області РФ, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

У Святошинському районі Києва уламки впали на житловий будинок, а також на проїжджу частину, повідомляє КМВА. Унаслідок цього поранення отримали пʼятеро людей, сім автівок пошкоджені, одна з них спалахнула.

У Соломʼянському районі пошкоджені резервуар із дизпаливом, 15 вантажних і пʼять легкових автівок, а також газова труба високого тиску. Рятувальники перекрили газ і ліквідували пожежу.

У Голосіївському районі уламки впали на відкриту місцевість, повідомляють у ДСНС. Унаслідок цього спалахнуло сміття, пожежа зайнялася на площі 10 квадратних метрів. Пізніше вогнеборці ліквідували пожежу.

UPD: уламки «шахедів» також виявили в Київській області, повідомляє начальник Головного управління Нацполіції області Андрій Нєбитов.

Одеська область

Окупанти опівночі обстріляли Одеську область із бомбардувальників Ту-22М3, вісім пусків ракет фіксували з аеродрому «Тарханкут» у тимчасового окупованому Криму, повідомляє ОК «Південь».

Ракети Х-22 влучили в склад одного з продовольчих підприємств, а також у рекреаційну зону на узбережжі. Частина ракет не досягла свої цілей, додає речник Одеської ОВА Братчук.

UPD: троє працівників складу отримали незначні поранення, одна людина вважається зниклою безвісти. Рятувальні роботи тривають, повідомляє очільник РВА Крук.


Востаннє російські окупанти обстрілювали Київщину й Одещину 4 травня. Повітряні сили ЗСУ збили 18 «шахедів» і розвідувальний безпілотник. Загалом росіяни застосували до 24 дронів.


Напередодні росіяни втретє за шість днів атакували Україну ракетами й дронами в ніч на 3 травня. Обстріли фіксували в Києві, Кропивницькому, Дніпропетровській, Миколаївській, Донецькій областях.

У ніч на 1 травня РФ атакувала Україну 18 крилатими ракетами, 15 із них знищила ППО. У Павлоградському районі Дніпропетровської області поранення отримали 34 людини, серед них – пʼять дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі