Російські окупанти завдали чергового масованого ракетного удару по Україні вночі та зранку 9 травня. Повітряні сили ЗСУ знищили 23 із 25 крилатих ракет морського й повітряного базування, які окупанти запустили по території України.

Зранку окупанти випустили 17 крилатих ракет Х–101/Х–555 з літаків стратегічної авіації. Українська ППО знищила 15 ракет: 14 у зоні відповідальності командування «Центр» й одну в зоні відповідальності повітряного командування «Південь».

Київська область

Жодна з ракет не влучила в ціль у Київські області, повідомляє КМВА. Уламок збитої ракети впав на приватне подвірʼя в Голосіївському районі Києва. Постраждалих немає, повідомляє міський голова Віталій Кличко. Уламки збитої ракети також знайшли в Шевченківському районі міста, додають у КМВА.

Уламки крилатої ворожої ракети також виявили на території декількох районів Київщини, у селах Мироцьке й Тарасівка.Потерпілих і руйнування немає, додає начальник Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

Дніпропетровська область

Вісім крилатих ракет «Калібр», які вночі прямували на Дніпропетровську область України, збило повітряне командування «Схід».

Уламки російських ракет морського базування «Калібр» впали на чотириповерхівку в Дніпрі. 32-річна жінка отримала поранення, її доставили в лікарню, повідомляє очільник ОВА Сергій Лисак.

У будинку пошкоджені дах і перекриття кількох квартир. На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Вибухотехніки вже вивезли небезпечні уламки, їх знищать.

Черкаська область

Зранку 9 травня ворог також атакував двома крилатими ракетами Черкаську область, повідомляє очільник ОВА Ігор Табурець.

Попередньо, постраждалих немає. В області зафіксували незначну пожежу на місці падіння, вибуховою хвилею пошкоджені 47 вікон у Черкаському обласному протитуберкульозному диспансері.


Російські окупанти вночі 8 травня атакували Київську й Одеську області дронами й ракетами Х-22. Над Київською областю українська ППО знищила всі 35 ворожих «шахедів», які запустили окупанти.

Востаннє російські окупанти обстрілювали Київщину й Одещину 4 травня. Повітряні сили ЗСУ збили 18 «шахедів» і розвідувальний безпілотник. Загалом росіяни застосували до 24 дронів.


Напередодні росіяни втретє за шість днів атакували Україну ракетами й дронами в ніч на 3 травня. Обстріли фіксували в Києві, Кропивницькому, Дніпропетровській, Миколаївській, Донецькій областях.

У ніч на 1 травня РФ атакувала Україну 18 крилатими ракетами, 15 із них знищила ППО. У Павлоградському районі Дніпропетровської області поранення отримали 34 людини, серед них – пʼять дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі