У ніч на четверте травня росіяни атакували Київ й Одесу безпілотниками і, ймовірно, ракетами.

Повітряні сили ЗСУ збили 18 дронів Shahed-136/131 і розвідувальний безпілотник. Загалом росіяни застосували до 24 дронів.

РФ атакувала центр і південь України з північного напрямку (Брянська область) і з півдня – східне узбережжя Азовського моря.

Київ 

Росіяни здійснили «комплексну атаку» із застосуванням Shahed і, ймовірно, ракет балістичного типу (це визначають після експертизи).

Фото: МВС

За попередньою інформацією, сили ППО знищили всі російські ракети й БПЛА, без жертв і руйнувань, але інформацію уточнюють.

За уточненою інформацією, у житловій забудові Шевченківського району виявили уламки БПЛА. Інформація про пожежу не підтвердилася.

UPD. У КМВА уточнили, що близько 10 уламків упали в Шевченківському, Печерському й Подільському районі Києва. Унаслідок падіння частково пошкоджені припарковані автомобілі (кількість уточнюється) і дорожнє покриття. Потерпілих немає.

Київська область

На Київщині також працювали сили ППО.

Унаслідок нічної атаки РФ пошкоджені нежитлові споруди на території однієї з громад, повідомляють в ОВА. Постраждалих немає.

Одеса

По Одесі росіяни запустили 15 дронів Shahed-131/136. Із цих БПЛА 12 збили сили ППО, а три дрони вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів Одеси. Пожежу ліквідували, постраждалих немає, повідомляє ОК «Південь».

Нікополь (Дніпропетровська область)

Росіяни використовували дрони й важку артилерію. Поранення отримав 32-річний чоловік, він госпіталізований. Пошкоджено 11 приватних житлових будинків, 9 господарських споруд, промислове підприємство, газогін, ЛЕП.


Напередодні росіяни втретє за шість днів атакували Україну ракетами й дронами в ніч на 3 травня. Обстріли фіксували в Києві, Кропивницькому, Дніпропетровській, Миколаївській, Донецькій областях.

У ніч на 1 травня РФ атакувала Україну 18 крилатими ракетами, 15 із них знищила ППО. У Павлоградському районі Дніпропетровської області поранення отримали 34 людини, серед них – пʼять дітей.

РФ також завдала масованої атаки по Україні 28 квітня. У результаті загинули люди в Умані й Дніпрі. В Умані пошуково-рятувальну операцію завершили надвечір 29 квітня. Унаслідок удару окупантів по житловій багатоповерхівці загинули 23 людини, серед яких шість дітей: троє хлопчиків і три дівчинки. У Дніпрі через обстріл 28 квітня загинули 2-річна дівчинка й 31-річна жінка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі