У ніч на 1 травня РФ атакувала Україну 18 крилатими ракетами, 15 із них знищила ППО, повідомили в Повітряних силах. Ракети запускали з літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з Мурманської області й двох Ту-160 із району Каспійського моря.

Сім ракет ППО збила над Дніпропетровщиною, водночас є влучання в Павлоградському районі. Унаслідок атаки постраждали 25 людей, серед них – троє дітей. У Павлограді пошкоджені 19 багатоповерхівок і 25 приватних будинків, повідомили в ОВА.

UPD 10:45. Кількість постраждалих через удар по Павлоградському району зросла до 34. Поранені пʼятеро дітей, зокрема 8-річна дівчинка. «У людей забої, переломи, різані й рвані рани, контузії, отруєння продуктами горіння. Дві жінки, 45 і 55 років, у реанімації», – пишуть в ОВА.

У повітряному просторі Києва ППО збила всі ракети й БПЛА, які застосували для атаки, кажуть у КМВА.

ППО також спрацювала в Хмельницькій області, влучань ворожих ракет немає, повідомили в ОВА.

UPD 12:55. У Дніпрі й Дніпропетровській області через обстріли суттєво пошкоджені розподільні мережі електропостачання, знеструмлена частина споживачів. Також ускладнилася ситуація з електропостачанням на Херсонщині. У Херсоні знеструмлено понад 11 тисяч абонентів, в області – 7,1 тисячі. Для повного усунення пошкоджень знадобляться кілька діб, повідомили в Міненерго.

Новина оновлюється...


Від пʼятниці, 28 квітня, РФ завдала вже двох масованих атак по Україні. У результаті першої атаки загинули люди в Умані й Дніпрі. В Умані пошуково-рятувальну операцію завершили надвечір 29 квітня. Унаслідок удару окупантів по житловій багатоповерхівці загинули 23 людини, серед яких шість дітей: троє хлопчиків і три дівчинки. У Дніпрі через обстріл 28 квітня загинули 2-річна дівчинка й 31-річна жінка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі