Українці обрали ескіз поштової марки до Дня захисту дітей, повідомляє команда застосунку «Дія».

Перемогла марка «Найзаповітніша мрія», яка отримала більше 457 тисяч голосів. Ще майже 11,5 тисячі людей проголосували за цю марку на сторінках «Укрпошти» й у соцмережах її гендиректора Ігоря Смілянського.

На другому місці за кількістю голосів – марка «Все буде Україна», а на третьому – «Жовто-блакитні мрії». Загалом у голосуванні взяли участь сім марок.

Поштовий блок до Дня захисту дітей випустять 1 червня. До поштового випуску ввійдуть й інші ескізи, які обирали в опитуванні, кажуть у «Дії». Таке рішення ухвалили через «тисячі коментарів, які підтримали художників-дітей», пояснив Ігор Смілянський.

«Найкращі та найбільш емоційні марки – це марки, які обирають самі українці. Впевнений, що саме так відбулось і цього разу», – додав він.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Голосування за ескізи марок, які намалювали діти, стартувало в «Дії» 2 травня. Марка матиме назву «Діти перемоги малюють Україну майбутнього».


4 травня «Укрпошта» запустила передпродаж марок, присвячених «Гвардії наступу». Цей поштовий випуск продовжує серію «Слава ЗСУ!»


«Укрпошта» протягом 2022 року випустила 12 поштових марок. У 2023 році «Укрпошта» випустила набір поштових марок, присвячений Бучі, Ірпеню й Гостомелю, людям, які працюють над відновленням пошкоджених обʼєктів, а також марку з українським гуртом Kalush Orchestra.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі