«Укрпошта» анонсувала випуск нового набору поштових марок «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель», присвяченого відразу трьом містам-героям Київщини.

Це набір із серії «Міста – герої», до якого ввійдуть марки, листівки й конверти. Вартість набору – 90 гривень, а тираж становить 100 тисяч примірників.

Марки випустять до 31 березня, коли українці відзначатимуть день звільнення Бучі, Ірпеня й Гостомеля. Поштові марки вже можна передзамовити на сайті «Укрпошти», у відділеннях їх запустять пізніше, 31 березня.

«Там і знищена «Мрія», і люди під мостом в Ірпені, і спалена ворожа техніка на вулицях Бучі», – пояснює гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

На поштовому блоці використали фото кореспондента «Радіо Свобода» Сергія Нужненка й фотографа Михайла Джоса. Малюнок поштової марки, присвячений Гостомелю, створив художник Олександр Нікітюк.

На конверті розмістили фотоколаж із зображень перших шпальт світових газет, які висвітлювали ці події. Листівки випустили в колаборації з «Українським інститутом» і креативною агенцією «Киїфорнія».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2023 році «Укрпошта» запустила передпродаж поштового набору «Воїни світла. Воїни добра», який присвячений людям, які працюють над відновленням пошкоджених обʼєктів.


«Укрпошта» з початку повномасштабного вторгнення Росії випустила 11 поштових марок. Перша марка «Русскій воєнний корабль...» вийшла накладом 1 мільйон екземплярів у квітні. Продаж другої марки «Русскій воєнний корабль…Всьо» стартував у травні. Третю марку «Українська мрія» продавали з червня. Четверту «Доброго вечора, ми з України» – з липня. Пʼяту до Дня Незалежності України – в серпні. Шосту з псом-сапером Патроном – з вересня. Потім була марка із Григорієм Сковородою до його сторіччя, з Кримським мостом, із вільним Херсоном та новорічна. Останньою маркою у 2022 році стала марка «Щедрик. Carol of the Bells».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі