Київрада виділила земельну ділянку для будівництва багаторівневого паркінгу на вулиці Прирічній в Оболонскому районі. 

Також «Київзеленбуд» отримав дозвіл на розроблення проєкту землеустрою, створення, облаштування й експлуатації зелених насаджень на цій ділянці. У Київраді наголосили, що ділянка площею більше 16 гектарів стане частиною «нової сучасної рекреаційної зони», до якої також входитимуть парк «Наталка», набережна й Оболонський острів. 

Для будівництва такого паркінгу виділили ще 1,6 гектара землі й передали її в постійне користування «Житлоінвестбуд-УКБ». Паркінг буде об’єктом подвійного призначення. Підземна частина слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги для відвідувачів рекреаційної зони.

Також у КМДА наголосили, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, має вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.


У КМДА розповідали, що на трьох рівнях паркінгу можна буде розмістити 720 автівок. Загальна площа становитиме більш як 10 тисяч квадратних метрів. Середовище буде безбарʼєрним.

На створення паркінгу з міського бюджету виділили 120 мільйонів гривень.


Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли. У жовтні 2022-го завершили будівництво технічного мосту, що веде на острів із коси між затоками Оболонь і Собаче гирло.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі