Транспортна комісія Київради знову не підтримала петицію киян про скасування зупинки транспорту під час повітряних тривог. 

Один із членів комісії Олексій Окопний каже, що це рішення не у відповідальності транспортної комісії, а також Київради, бо його ухвалила Рада оборони Києва, пишуть в ініціативі «Пасажири Києва». 

Водночас транспортна комісія одноголосно підтримала рішення про те, щоб направити звернення до Ради оборони Києва, щоби там розглянули питання щодо скасування зупинки транспорту під час повітряної тривоги.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Ми пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чому вирішили ухвалити таке рішення.

Петиція за скасування цього рішення набрала необхідну кількість голосів, однак міський голова Віталій Кличко відмовився скасувати його, хоча петицію підтримало кілька комісій Київради. У Київраді зареєстрували проєкт рішення, що має змусити наземний транспорт працювати під час повітряних тривог.


195 годин простояв громадський транспорт під час повітряних тривог за шість місяців. За чотири місяці місто втратило 1,3 мільярда гривень від зупинки транспорту під час тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі